Sliedrecht overleeft fortuinlijk 2e Bekerronde

SLIEDRECHT – Met het nodige geluk heeft Sliedrecht zaterdag 19 november via een 1-0 thuisoverwinning op v.v. GOES de 3e bekerronde gehaald. In een gelijkopgaande strijd wist de equipe van trainer Langerak de 1e klasser maar net van het lijf te houden.

Doelpuntenmaker Nizar Mekkaoui wordt van de bal gelopen. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Qua voetbal mochten de ploegen dan aan elkaar gewaagd zijn, de gasten uit Zeeland troffen niet alleen 3 keer het houtwerk, maar misten ook de nodige vrij kansen om de volle winst naar zich toe te trekken.

Diagonaal schot
Nizar Mekkaoui was weliswaar na 8 minuten al dicht bij de openingstreffer, maar zijn goede doelpoging werd gepareerd door doelman Dennis Uyl. Na zo’n 40 minuten werd de rebound uit een vrije trap, de laatste tijd momenten waarbij Sliedrecht nog wel eens een doelpunt moet incasseren, hard ingeschoten door Steve Schalkwijk, maar belandde op de lat en vijf minuten voor rust eindigde een mooie volley van Erwin Franse op de kruising. Daarvoor had Sliedrecht een paar kleine mogelijkheden om tot scoren te komen, maar pogingen van o.a. Mike Langerak en Arif Irilmazbilek misten de precisie. Kort voor de pauze probeerde de actieve Nizar Mekkaoui het met een diagonaal schot, waarbij de bal met geluk via een verdediger in de korte hoek caramboleerde (1-0).

Slordig met kansen
De eerste fase van de tweede helft had Sliedrecht nog wel de controle over de wedstrijd en wist zich enkele kansen te creëren. Zo kopte Irilmazbilek net voorlangs op aangeven van Mike Langerak, die zelf een afstandsschot net over zag gaan. Ook werd een goede doelpoging van Sjoerd v.d. Waal keurig door keeper Dennis Uyl tot corner verwerkt. Het laatste kwart van de wedstrijd was duidelijk voor Goes, dat heel slordig met de kansen omsprong. Enkele keren kon invaller-keeper Edwin v.d. Kooij de gelijkmaker voorkomen, maar de Zeeuwen lieten een paar dotten van kansen, waarbij zij alleen voor de Sliedrecht-goalie verschenen, onbenut.
Op de kruising

Op kruising
In de slotfase kregen beide teams nog een prima kans. Eerst kwam Dennis Verhoef alleen op keeper Uyl af, maar die verwerkte de inzet tot corner. In de extra tijd trof Goes voor de derde maal het houtwerk toen Erwin Franse zijn bal op de kruising zag belanden. Zodoende kon Sliedrecht een krappe zege boeken tegen een 1e klasser die verzorgd voetbal speelde, een degelijke defensie had, maar te veel kansen miste. De derde bekerronde wordt vrijdag 16 december 2016 gespeeld.

Competitie
Zaterdag 26 november 2016 speelt Sliedrecht weer voor de competitie thuis op de Lockhorst tegen R.V.V.H. uit Ridderkerk. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.