Sliedrecht ook sterk in bekercompetitie

SLIEDRECHT – Zonder de geschorste Rijdijk en van Dam en de lichtgeblesseerde Den Hoed werkte Sliedrecht zaterdag 22 augustus 2015 tegen Moerse Boys de eerste van een serie van drie bekerwedstrijden af.

Trainer Van Loon was weer tevreden en besefte dat de ploeg de laatste twee weken heel hard heeft gewerkt. (Foto Joop Hartog)

Deze zondag-eersteklasser bleek in de beginfase een lastige tegenstander voor Sliedrecht, maar zoals trainer Van Loon dit na de wedstrijd uitlegde was het meer de onzuiverheid waarmee Sliedrecht speelde, dan het overwicht van Moerse Boys.

Strafschopgebied
Na ruim een kwartier kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong toen de inkomende Daan v.d. Broek een trekbal hard kon inschieten. Sliedrecht antwoordde met een paar goede aanvallen en werd nog een strafschop onthouden toen Dennis Verhoef omver werd gekegeld in het strafschopgebied. Goed voorbereidend werk van Jordi de Jong had na ruim een half uur de gelijkmaker moeten worden, maar in een scrimmage voor het Brabantse doel wilde de bal maar niet over de doellijn gaan. Vlak voor rust ontkwam Sliedrecht zelfs aan een grotere achterstand bij een kopbal op de lat van Stefan Luyten.

Domineren
Een herboren Sliedrecht begon als een wervelwind aan de tweede helft. Binnen een minuut toverde Luciano van Harlingen een mooie actie uit de hoge hoed en stelde Dennis Verhoef in staat om raak te koppen (1-1). Na vijf minuten werd het zelfs 2-1 toen een prima voorzet van de Jong door Michael Potkamp werd binnengetikt en Sliedrecht leek door te gaan, maar Moerse Boys zag het gevaar van een grote nederlaag en zakte massaal in om erger te voorkomen. Geduldig opbouwend bleef Sliedrecht domineren en de mooiste aanval kwam via een juweel van een dieptepass van Versluis die door De Jong werd voorgezet en ingekopt door opnieuw Dennis Verhoef (3-1).

Goede weg
Vlak daarvoor toch nog een gevaarlijk moment waarbij Johan Versluis de bal van de eigen doellijn moest werken. Trainer Van Loon was weer tevreden en besefte dat de ploeg de laatste twee weken heel hard heeft gewerkt en nu diep moest gaan om het maximale er nog even uit te persen. “Alleen de foutjes van de eerste helft, zoals verkeerde balaannames en soms gebrek aan echte inzet, dat moet er nog uit, maar we zijn op de goede weg”. Gezien het spel van een aantal nieuwe en vooral jonge spelers, zoals Glenn Scheepbouwer, Shurnell Francois en zeker ook Tim van Stek en Danny Struijk, zou voor trainer Van Loon wel eens een luxe probleem kunnen betekenen, maar dat hoopt de oefenmeester ook. “Gezonde concurrentie maakt ons alleen maar sterker”. Het 2e team speelde in Wadenoyen een bekerwedstrijd en won die met ruime cijfers (1-7).

Dinsdag 25 augustus 2015 speelt Sliedrecht weer een bekerwedstrijd op de Lockhorst. Tegenstander is dan Oranje Wit uit Dordrecht. Aanvang 19.30 uur.