Circus breekt voorstellingen vroegtijdig af

SLIEDRECHT – “Helaas hebben we door technishe problemen de voorstellingen in Sliedrecht noodgedwongen moeten annuleren”, zegt woordvoerder Andy Vreeman van Circus Renaissance zaterdag 22 augustus 2015 tegen Sliedrecht24. Meer kon hij niet melden. Zaterdag zouden de laatste voorstellingen in Sliedrecht worden gegeven. 

Woensdagavond 19 augustus bij de première was het zo druk, dat niet iedereen tot de circustent kon worden toegelaten. Ook toen kwamen mensen voorniets. (amateurfoto gemaakt woensdagavond)

Zaterdag is de tent afgebroken. Wat de technische storingen precies waren, zegt het circus niet. Kennelijk was er niemand om het probleem op te lossen. Het leidde tot teleurstelgestelde reacties bij bezoekers.

Jammer
“Kids stonden voor niets bij de tent die al afgebroken was. Helaas hebben ze dat niet in media gezet of via twitter bekendgemaakt. Geen goede reclame vind ik zo voor dit circus. Kinderen die gratis zouden gaan door de gulle gevers hebben nu een teleurgestelde laatste dag van de vakantie”, schrijft Peter de Borst, raadslid van PRO Sliedrecht aan Sliedrecht24. “De 3 ouders en 6 kinderen zijn allen weer thuis zonder voorstelling.” 

Wilde dieren
Het circus heeft via hun website of via sociale media niet over de technische problemen gecommuniceerd. Ook waren er geen berichten op sociale media. Zaterdagavond meldde de website dat er nog altijd voorstellingen waren om 15.00 en 19.30 uur. Komende woensdag staat een optreden van het circus, dat wilde dieren gebruikt zoals een krokodil, gepland in Delft.

4 gedachten over “Circus breekt voorstellingen vroegtijdig af”

 1. De “it” clown is ook weer aan het woord?
  http://www.kernkamp.nl/verslagen/althoff_1.pdf

  In 2005 Shownieuws kwam Bas wel opdraven, die Alberto Althoff beschuldigde van oplichting. Alberto vertelde onder andere dat Bas gedreigd had een collega-clown door zijn schoonzoon in elkaar te laten slaan, als ie niet van het terrein oprotte, en anders zou hij niet in zijn kerstcircus optreden. Hij beweerde ook dat Bas in elke plaats wel 250 vrijkaarten heeft weggegeven. Bas ontkende dat niet, maar wierp tegen dat ze dat hadden moeten zeggen tijdens het uitdelen en niet achteraf. Hij eindigde, geheel volgens verwachting, met “alles is voor Bassie”. Althoff is inmiddels failliet en het circus heeft een nieuwe eigenaar die Bas “moet” betalen.het is niet de eerste keer dat Bas met geweld dreigt … beetje agressief mannetje, geloof ik. Dat zie je ook wel in de series, hij wil de boeven steeds “ram bam poef knal” doen. Helaas speelt een faillissement altijd door bij een doorstart of een nieuw bedrijf … op deze wijze is de kans op mislukken groter dan weer een gezond bedrijf te krijgen … helaas valt dit nieuwe faillissement dus te herleiden op het eerdere faillissement van 2005 … en schijnbaar vind deze “it” clown het dan nog noodzakelijk om nog een keer een schop te verkopen terwijl hij eigenlijk de basis is voor het stuk maken van een oorspronkelijk goed bedrijf … Het is jammer dat iemand van zijn ooit bekende alterego gebruik kan maken om een ander een slechte naam te bezorgen. Zelf kom ik niet uit de circuswereld, echter wel uit de wereld van outplacement, bbz, faillissementen enz. … en in dit geval is de oplichter volgens mij niet de heer Althoff, maar een ander. Wie de clownsneus past trekt hem aan?

 2. Waarom geven gemeentes die oplichter nog een speelvergunning?
  Circus Renaissance is gewoon het circus… nou circus? van Alberto Althof die het oplichtersstokje van wijlen zijn oom Tony Boltini overgenomen heeft.
  Een jaar of acht geleden zat hij finaal aan de grond en had ik (nog) medelijden met hem en bood hem aan -omdat ik net van een nieuwe knie geopereerd was – hem uit de financiële zorgen te helpen.
  En ik fungeerde 2 maanden lang als publiekstrekker. Elke voorstelling natuurlijk uitverkocht. Ik deed dit gratis hij moest alleen mijn pianist,chauffeur en benzine betalen.
  Ik liet dit helaas oplopen tot € 32.000,– waarbij ik mijn mensen wel elke dag betaalde.
  Maar omdat er elke dag schuldeisers bij hem de kas kwamen opeisen, was er voor mij aan het einde van het seizoen niet 1 euro over.
  Daarop heb ik hem persoonlijk failliet laten verklaren.
  Deze man heeft meer schulden als Griekenland. Hoe is het dan mogelijk dat zo’n oplichter nog speelvergunningen krijgt in Nederland?

 3. Je hebt denk wel gelijk, een artiest zal altijd door willen gaan met een show! Erg zonde voor de gedupeerden.

 4. Wat een vreemd verhaal
  Ik vraag me af of er echt wel een technische storing was of er misschien meer speelt.
  Hoe dan ook het is een heel slechte manier van doen.
  Arme kindertjes die hier naar uitgekeken hebben en voor niks zijn gekomen.

  En hoe bestaat het dat in deze tijd dit niet gecommuniceerd werd op website, Twitter, Facebook etc?
  En niet vertellen wat de storing was? Heel vreemd.
  Denk dat deze mensen een lesje communicatie training moeten volgen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld