Sliedrecht na nieuwe nederlaag hekkensluiter in 1e kl. D

GORINCHEM / SLIEDRECHT – De streekderby in Gorinchem tegen S.V.W. heeft zaterdag 12 november 2022 niet gebracht wat Sliedrecht zo broodnodig had, namelijk een overwinning om uit de onderste regionen te geraken. In een qua voetbal slechte wedstrijd, maar met volop spanning. trok de thuisclub aan het langste eind met een geflatteerde 3-0 uitslag.

Juninho van Ree (No. 11) ontglipt aan zijn tegenstander. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Beide ploegen hielden elkaar gedurende de gehele wedstrijd aardig in evenwicht. In de beginfase kreeg de thuisploeg enkele goede kansen om de score te openen. Eerst wachtte Abdurrahman Zencirkiran te lang met schieten zodat keeper Mathijs Donatz alert kon reageren. Direct daarna kopte Gide Habtetsion rakelings over de lat. Na een rush van de snelle Juninho van Ree van Sliedrecht kon keeper Lex Kramers de inzet nog nauwelijks corner tikken.

Juiste afspiegeling
Het tweede deel van de eerste helft werd Sliedrecht wat sterker, het baltempo werd wat opgevoerd en SVW moest alle zeilen bijzetten om overeind te blijven. Toch waren er nauwelijks uitgespeelde kansen voor Sliedrecht omdat de eindpass vaak te onzuiver was. Een 0-0 ruststand was dan ook de juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld.

Geluk
Ook de start van de tweede helft was Sliedrecht de bovenliggende partij. Maar toen na een uur spelen een bal richting het Sliedrechtse doel door een verdediger van richting werd veranderd, was keeper Donatz kansloos en kwam SVW enigszins gelukkig op een 1-0 voorsprong. Sliedrecht paste wat wissels toe om wat aanvallender te gaan spelen. Daarbij mocht de nog 17-jarige Mark Vet zijn debuut maken in de hoofdmacht.

Tweemaal geel
Maar met nog ruim tien minuten te spelen sloeg de vlam in de pan. Toen Christiaan Perrier, zonder dat scheidsrechter Melvin Vink het zag, de bal uit handen van doelman Donatz sloeg en Patrik Zwart daarna de bal in het net schoot, keurde de referee vervolgens het doelpunt goed (2-0). Discussies alom, waarbij Donatz tweemaal achter elkaar een gele kaart dus rood kreeg. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en tien minuten voor tijd scoorde Ahmed Kelifa zelfs nog de 3-0.

Tekst gaat verder onder tweet.

Groesbeek
Helaas voor Sliedrecht geen ommekeer in de neerwaartse spiraal, temeer omdat ook de staartploeg SVL een overwinning boekte. Zaterdag 19 november 2022 komt Achilles’29 uit het dorp Groesbeek in Gelderland op bezoek op sportpark De Lockhorst, aanvang 14.30 uur.