Sliedrecht loopt averij op bij De Merino’s

door Joop Hartog
VEENENDAAL – Eindelijk is dan toch na een serie van acht opeenvolgende winstpartijen van de voetbalvereniging Sliedrecht de zegereeks doorbroken. In Veenendaal werd zaterdag 7 november 2015 op het Sportpark De Groene Velden met 1-0 verloren van de nummer twee op de ranglijst De Merino´s. En gezien het vertoonde spel was dit een juiste uitslag.

Trainer Van Loon vond dat in Veenendaal net ‘voldoende’ gespeeld is. Hij gaf de wedstrijd een 6-je. (Foto Joop Hartog)

De start van de wedstrijd gaf niet bepaald de indruk dat De Merino´s potten zouden gaan breken deze middag. In die fase dicteerde Sliedrecht het spel en kreeg ook in de 7e minuut al de kans om de score te openen. De inzet van Paul Scheurwater werd goed gepareerd door de doelman, waarna Dennis Verhoef in de rebound hoog over schoot. “Je moet dan wat geluk hebben en dat hadden we vandaag niet“ mijmerde trainer Kees van Loon na afloop. “In vorige wedstrijden hebben we dat regelmatig wel gehad en bovendien moet je top zijn tegen zulke tegenstanders, want De Marino´s is wel een ploeg met inhoud“, aldus Van Loon.

Tevreden met ruststand
Sliedrecht hield een licht veldoverwicht in het eerste kwart van de wedstrijd maar kon niet gevaarlijk worden. Langzamerhand kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en na 25 minuten kogelde de goed spelende middenvelder Jurriën v.d. Horst van afstand net naast de kruising van paal en lat. Ook een met veel gevoel getrapte volley van Patrick Donkervoort verdween rakelings naast de paal. Aan de andere kant kon Sliedrecht daar weinig doelgerichte pogingen tegenover zetten. Met de 0-0 ruststand kon Sliedrecht voorlopig tevreden zijn.

Snoeiharde volley
Zoals in veel voorgaande wedstrijden begon Sliedrecht voortvarend aan de tweede omgang, waarbij het hoofdzakelijk op de helft van de tegenstander kon spelen. Echt uitgespeelde kansen wisten de blauw-witten echter niet de creëren. De verdediging van De Merino´s, met als uitblinker de centrale verdediger Jeffrey Terschegget, bleef moeiteloos overeind. Ook de verdediging van Sliedrecht gaf geen krimp, tot de 66e minuut. Uit een corner kon Michael Potkamp in eerste instantie de bal nog buiten de 16-meter wegkoppen, maar op de snoeiharde volley die Patrick v.d. Berkt vervolgens afleverde had niemand een antwoord (1-0).

Handelend optreden
Ruim een kwartier voor tijd kwamen Roy Leeuwestein en Rob v.d. Wetering in het veld voor resp. Paul Scheurwater en Tim van Stek. Het slotoffensief van Sliedrecht kon beginnen, maar in tegenstelling tot vorige wedstrijden was er van druk op het vijandelijk doel geen sprake. Sterker nog, de gastheren hadden via snelle uitbraken nog de meeste aanspraak op een goal. Basjan Munten moest luttele minuten voor tijd nog handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. Alhoewel de spelers van De Merino´s de overwinning vierden als een kampioenschap, bleef trainer Van Loon nuchter. “Dit kan en moest een keer gebeuren, maar hier moeten we positieve energie uit halen en gebruiken als aanknopingspunt voor de volgende wedstrijden. Zaterdag speelden we een 6-je en dat was niet voldoende’.

Zaterdag 14 november 2015 speelt Sliedrecht weer een thuiswedstrijd. Dan komt het Waardenburgse W.N.C. op bezoek, aanvang 14.30 uur.

1 gedachte over “Sliedrecht loopt averij op bij De Merino’s”

1. Goed, realistisch verhaal. Sliedrecht zal uiteindelijk alleen van DFS enige concurrentie te duchten krijgen.