Sliedrecht locatie voor provinciale brandweerwedstrijd

SLIEDRECHT – Twintig wedstrijdploegen van brandweerkorpsen uit verschillende delen van Zuid-Holland komen zaterdag 18 maart 2017 naar Sliedrecht voor een provinciale brandweerwedstrijd. Onderdeel van de wedstrijd is het oplossen van een realistisch incident. De deelnemers kunnen zich bewijzen tussen 07.45 – 16.20 uur. 

Belangstellenden kunnen zich melden bij de brandweerkazerne aan de Middeldiepstraat. Vandaar worden de toeschouwers doorverwezen naar de wedstrijdlocatie. (Archieffoto Sliedrecht24)

Tien ploegen spelen een zogenoemde TAS HD-wedstrijd, een scenario waarbij een brand moet worden geblust met één of meerdere stralen hoge druk. De andere tien ploegen spelen een 112-wedstrijd, waarbij alle vormen van incidentbestrijding mogelijk zijn. Elke deelnemende ploeg krijgt veertig minuten de tijd om het opgekregen scenario tot een goed einde te brengen. Tot het moment van de wedstrijd blijft de opdracht geheim. 

Grote inspanningen
Om 18.15 uur reikt burgemeester Bram van Hemmen (CDA) de prijzen uit. Van Hemmen draagt de brandweer een warm hart toe. “Ik ervaar dat bij onze inwoners veel waardering bestaat voor al die brandweermensen die zich met hart en ziel inzetten voor het uitoefenen van het brandweervak. Een vak waaraan hoge kwaliteitseisen worden gesteld en waarbij grote inspanningen worden geleverd. Maar ook een vak dat helaas niet geheel zonder risico’s is, ondanks een gedegen opleiding en bijbehorende oefeningen en wedstrijden. Als burgemeester geeft het extra vertrouwen op een goed voorbereid korps te kunnen bouwen”, schrijft Van Hemmen in het voorwoord van het programmaboekje.

Met plezier
Brandweer Sliedrecht is het organiserende korps in samenwerking met het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC). Operationeel manager van Brandweer Sliedrecht is Jan Huisman vindt het fijn dat zijn korps de wedstrijd heeft uitgezet. Huisman: “Toen het ABWC de vraag stelde ‘willen jullie in het voorjaar weer een wedstrijd organiseren’, hoefde daar niet lang over nagedacht te worden. Er is inmiddels al veel voorbereidend werk gedaan. We krijgen ook altijd medewerking van bedrijven en instellingen in onze gemeente. Dat is heel fijn want dat geeft ons de mogelijkheid om er iets leuks van te maken. Wij hopen dat u de scenario’s kan waarderen en dat u het vakmanschap volledig kan laten gelden op deze dag.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld