Sliedrecht laat zich verrassen door Almkerk en verliest

ALMKERK/SLIEDRECHT – Zaterdag 9 februari 2019 heeft het eerste elftal van v.v. Sliedrecht in en tegen Almkerk een behoorlijke zeperd gemaakt. Tegen de nummer 9 van de 1e klasse C werd met 2-1 verloren en gezien het vertoonde spel een terechte uitslag.

Akram Chentouf probeert 3 tegenstanders van zich af te schudden. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Na de prima prestatie in het bekertoernooi op dinsdag j.l. tegen Baronie (0-1 winst), werd in het competitietreffen tegen Almkerk een pijnlijke nederlaag geleden. Al na 9 minuten stond een 2-0 score op het bord. Het sterk beginnend Almkerk kreeg alle tijd en ruimte om met de wind schuin in de rug het doel van Mathijs Donatz onder vuur te nemen. In de 2e minuut scoorde Jelle Stalenhoef al de 1-0 en korte tijd later zag Kazim Aydin zijn diagonaal schot in de kruising verdwijnen (2-0).

Harde schuiver
Sliedrecht verzette direct de bakens en leek wakker geschud, maar kon met de harde wind schuin over het veld niet tot goede combinaties komen. Op slag van rust trof Roy van ’t Hoog doel met een harde schuiver (2-1).

Mineurstemming
In de tweede helft is Almkerk sporadisch over de middenlijn gekomen en was de druk van Sliedrecht erg groot, maar goed combinatiespel was door de weersomstandigheden haast onmogelijk en Almkerk kreeg gaande die tweede helft steeds meer vertrouwen in een goede afloop. Met een muur van verdedigers rond het eigen strafschopgebied werd het eindsignaal gehaald en kon in Almkerk worden gefeest. Bij Sliedrecht daarentegen heerste een mineurstemming want na de euforie van de afgelopen twee wedstrijden overheerste nu toch de teleurstelling.

Komende zaterdag
Zaterdag 16 februari 2019 speelt Sliedrecht thuis op sportpark de Lockhorst tegen koploper Sportlust’46. Een prima voetballende tegenstander waartegen Sliedrecht zich hopelijk kan revancheren. Aanvang 14.30 uur.