Sliedrecht krijgt weer gratis hondenpoepzakjes

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht gaat weer hondenpoepzakjes verstrekken. Dat deelde wethouder Aldrik Dijkstra (SGP-ChristenUnie) van Openbare Werken dinsdagmiddag 27 juni 2017 mee na een motie van de lokale partij PRO Sliedrecht.

De lokale partij riep op om de zakjes weer in te voeren vanwege vervuiling in parken en plantsoenen. Een jaar geleden verdwenen de zakjes. Uitwerpselen bleven daarna vaak liggen. (Archieffoto Brenda Donk / Sliedrecht24)

Het verstrekken van de hondenpoepzakjes wordt per direct hervat. De zakjes worden aangeboden in de openbare ruimte en supermarkten. PRO Sliedrecht stelde voor om de kosten te dekken uit het egalisatiefonds afvalstoffenheffing. 

10 gedachten over “Sliedrecht krijgt weer gratis hondenpoepzakjes”

 1. Wij ruimen altijd op maar de hondenbelasting moet wél verdwijnen vind ik met 2 honden is het bedrag wat we betalen NIET leuk meer. De katten kunnen wel alle tuinen volschijten belachelijk gewoon. Ja ook wij zijn boos.

 2. Wij ruimen altijd alles netjes op en zo hoort het ook vind ik.
  Alleen vind ik dan ook dat de hondenbelasting afgeschaft moet worden.
  Daar word ik niet vrolijk van wij hebben twee honden en dat gaat best in de papieren lopen.
  Wat dacht je dan van die rotkatten die in een andermans tuin schijten en waar je geen BELASTING voor hoeft te betalen… Schande gewoon…ja ik ben boos…
  Waar kunnen we de gratis poepzakjes trouwens krijgen?

 3. Mooi! Nu hopen dat men ze langs de Rivierdijk ook gaat gebruiken.
  Irritant die mooie grasvelden bij de synagoge vol met stront, weer kinderen die niet kunnen voetballen.
  Zelfs in het parkje wordt niet opgeruimd.
  Dan langs de Tiendweg hoeft het denk ik niet, althans ’s ochtends om half 7 zie ik altijd de zelfde mensen de groenstrook vol laten poepen, zonder opruimen.
  Zet dit nu eens hoger op de agenda, is een grote irritatie bij veel inwoners.

 4. Jan, daar ga ik echt niet aan beginnen. Dan word ik misschien wel in elkaar geslagen.
  Laat maar eens wat BOA’s rond het Burgemeester Feitsmapark, richting Burgemeester Winklerplein de boel in de gaten houden. En dan net wat Evert zegt, flinke boetes uitdelen.

 5. De meerderheid van de hondenbezitters ruimt de uitwerpselen van haar/zijn hond op. Die verdienen een compliment. Maar enkele laten hun hond uit maar ruimen het niet op. hondenpoepzakjes zullen ook deze personen niet op andere gedachten brengen. Het is de verkeerde mentaliteit die hier voor zorgt. Deze mensen kennen maar een taal…Aanpakken met een boete. Wat mij betreft 180 euro. De overlast van de uitwerpselen bij warm weer zijn te raden. Eigenlijk verdient de hond niet zo’n baasje.
  Laatst sprak ik iemand er op aan en het antwoord “ik betaal hondenbelasting” waarop ik zei ik betaal autobelasting dus kan ik mijn olie dan ook in het riool laten lopen. Einde gesprek.

  Ik wil de BOA’s uitnodigen om mee te handhaven op het niet opruimen. In onze straat kan je er in de ochtend zo vijf bekeuren….

 6. Jootje, je hebt gelijk. Mijn idee: als je weet wie de andere kant opkijkt, dan is het misschien een idee een gratis hondenpoepzakje te gebruiken en gevuld te deponeren in de brievenbus van de betreffende persoon. Waarschijnlijk valt het dan bij die persoon toch niet op.

 7. Er zijn zat baasjes die de andere kant op kijken als het hondje zijn of haar behoefte doet. En als je daar een opmerking over maakt wordt je voor “rotte vis” uitgemaakt want daar heb je je niet mee te bemoeien. Maar andere baasjes ruimen alles netjes op en zo hoort het ook.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld