Gemeente liet steken vallen bij bronbad De Lockhorst

SLIEDRECHT – Wethouder Len van Rekom (VVD) heeft dinsdagavond 27 juni 2017 gezegd dat de gemeente Sliedrecht fouten heeft gemaakt als het gaat om het onderhoud bij bronbad De Lockhorst. “Wij moeten de hand in eigen boezem steken, want we hebben steken laten vallen. We zijn nu bezig met een inhaalslag”, verklaarde Van Rekom. Hij kondigde ook een onderzoeksrapport aan, dat volgende week in het college wordt gesproken en later wordt gedeeld.

Dinsdag 27 juni 2017 is volgens wethouder Van Rekom aan de sauna gewerkt bij het bronbad. Ook het bubbelbad wordt aangepakt. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Sauna en bubbelbad worden gerepareerd. De scheur in het bubbelbad was volgens het bronbad dusdanig gevaarlijk dat zij genoodzaakt waren om uit veiligheidsoverwegingen het bassin te sluiten. In de sauna konden bezoekers al langer niet terecht. 

Terugloop
Van Rekom reageerde op een motie van het CDA (die later op avond werd ingetrokken-red.). Het bad was vroeger volgens het CDA Sliedrecht één van de publiekstrekkers. Ook hekelde het CDA de prijs-kwaliteitsverhouding. Het stijgen van de prijzen zouden volgens het CDA niet overeenkomen met de werkelijkheid. De partij suggereerde om samen met exploitant Optisport tot een actieplan te komen. Ook wilde het CDA bij de begroting van 2018 hierover te rapporteren. Van Rekom zegt dat ook ‘gevoel’ te hebben bij de prijs-kwaliteit. Hij ging niet echt in op de terugloop van het aantal bezoekers. Er is een afspraak met Optisport voor een jaar, met de mogelijkheid de exploitatie met een jaar te verlengen. Van Rekom vertelde dat na de zomer knopen worden doorgehakt.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld