Sliedrecht krijgt te weinig met gelijkspel

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – In de inhaalwedstrijd tegen Brielle heeft Sliedrecht zaterdag 10 februari 2024 geen, of in ieder geval niet voldoende loon naar werken gekregen. Tegen de nummer zeven van de ranglijst werd prima partij gegeven en mede door te veel gemiste kansen kon niet meer dan een gelijkspel (2-2) uit het vuur worden gesleept.

Nordin el Hassani probeert uit een corner koppend te scoren. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Het eerste half uur was er sprake van veel strijd, maar weinig of geen overwicht van één van beide teams. Tot Sliedrecht een prachtig uitgespeelde aanval opzette en over rechts via een pass van Dylan Verschoor en een trekbal van Rob v.d. Wetering, de inlopende Juhtlen Castillo 1-0 kon scoren. Het laatste kwartier was helemaal voor Sliedrecht dat los leek te komen en door enorm hard te werken de gasten uit Brielle tegen het eigen doelgebied vast zette. Een vrije trap van Marciano Simonis net buiten het strafschopgebied verdween net naast de kruising.

Niet onder controle
In de tweede helft tapte Brielle uit een geheel ander vaatje, althans het eerste kwartier. Eerst verdween een vrije trap van Lex van Dommelen langs de muur in de bovenhoek (1-1) en vijf minuten later kon doelman Lukas Grizell een hard schot niet goed onder controle krijgen en de rebound was een intikker voor Dean Bos (1-2). Met een aanvallende wissel trachtte Sliedrecht de draad weer op te pikken en dat lukte aardig want al snel werd het initiatief weer overgenomen en verplaatste de druk zich naar het doel van Brielle.

Handvol scoringskansen
Het laatste half uur was het grotendeels Sliedrecht wat de klok sloeg. Alhoewel het niet altijd vloeiend en goed voetbal was, de inzet van het gehele team dwong bewondering af hetgeen uiteindelijk niet onbeloond kon blijven. Een vliegend schot van de altijd zwoegende Dylan Verschoor werd miraculeus uit de bovenhoek getikt door keeper Nigel Keehnen, maar even later was een diagonale pegel van Aaron Bashir hem te machtig (2-2). Sliedrecht bleef druk op het vijandelijk doel houden en er volgden zeker een handvol reële scoringskansen, maar steeds ontbrak weer de rust en/of de zuiverheid. Nog een 100% kans van Benjamin Meijdam vlak voor het einde werd door de Brielle-doelman opnieuw prima gestopt. Ook een schot van Marciano Simonis -op de lat- en een schot van Juhtlen Castillo -net voorlangs- hadden beter verdiend.

Meer punten
Jammer dat zo’n inzet en ook zo’n veldoverwicht niet omgezet kan worden in een overwinning. Als Sliedrecht dit spel voort kan zetten in de rest van de competitie zullen er zeker meer punten binnengehaald worden. Voorlopig heeft Sliedrecht geen competitieverplichtingen de komende weken. Zaterdag 2 maart 2024 is de eerste wedstrijd weer thuis tegen XerxesDZB.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld