Sliedrecht komt op stoom

HOORNAAR / SLIEDRECHT – Op het sportcomplex van SteDoCo in Hoornaar werd zaterdag 6 augustus 2016 de tweede ronde in het Steenplaza toernooi afgewerkt. Sliedrecht ontmoette in die tweede ronde 1e klasser L.R.C. uit Leerdam en trok de opgaande lijn van dinsdagavond, toen met 3-3 tegen SteDoco werd gelijkgespeeld, in positieve zin door. Met 7-0 werden de Leerdammers kansloos weggespeeld.

Sjoerd v.d. Waal had met 4 treffers een belangrijk aandeel in de oefenwinst tegen L.R.C. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Bovenliggende partij
Afgezien van de eerste 3 minuten, toen de talentvolle keeper Edwin v.d. Kooij een prima redding verrichtte op een hard afstandschot, is de verdediging van Sliedrecht niet meer in gevaar geweest. Een mooie aanval over veel schijven in de 13e minuut werd door Mike Langerak beheerst afgerond (1-0). Tien minuten later bracht Sjoerd v.d. Waal de stand op 2-0, snel daarna gevolgd door een goal van Dennis Verhoef (3-0). Sliedrecht was duidelijk de bovenliggende partij, maar verzuimde verder uit te lopen, vaak doordat de laatste pass niet goed was. In verdedigend opzicht waren de zaken goed op orde, met name op links waar Manucho Adelino sterk speelde.

Tweemaal trefzeker
In het tweede bedrijf speelde Sliedrecht met de tegenstander. Binnen twee minuten was opnieuw Sjoerd v.d. Waal tweemaal trefzeker (5-0). Een kleine 10 minuten na de pauze werd opnieuw kort na elkaar tweemaal gescoord. Eerst trof Nizar Mekkaoui doel (6-0) op aangeven van Inam Quliyev en de 7-0 kwam weer de voet van Sjoerd v.d. Waal. Het leek een verschrikkelijke afstraffing te worden, want Sliedrecht bleef proberen het tempo hoog te houden. Toch werd met deze stand de eindstreep gehaald en kon Sliedrecht terugzien op een goede wedstrijd waarbij aangetekend dient te worden dat de tegenstander niet al te veel weerstand kon bieden.