Sliedrecht knikkert Achilles Veen uit bekertoernooi

SLIEDRECHT – Dinsdagavond 16 november 2021 heeft Sliedrecht in het KNVB District Bekertoernooi in de eerste knock-out ronde voor een verrassing gezorgd door hoofdklasser Achilles Veen met 5-2 te verslaan.

Daarmee heeft de ploeg van trainer Van der Steen zijn status als cupfighter opnieuw waargemaakt. (Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

In een gelijk opgaande eerste helft kreeg Sliedrecht toch wel de beste mogelijkheden, terwijl in verdedigend opzicht niets werd weggegeven.

Splijtende dieptepass
Na twintig minuten kwam een splijtende dieptepass van Rob v.d. Wetering bij de snelle Danny van Laarhoven die keurig aflegde op Justin Beemsterboer die 1-0 binnen kon lopen. Een foutieve terugspeelbal in de verdediging van Achilles Vee gaf Luciano van Harlingen de gelegenheid om na ruim een half uur 2-0 te scoren. Dit was ook de ruststand.

Ruimte
In de tweede helft speelde Achilles logischerwijs wat aanvallender, hetgeen Sliedrecht wat ruimte gaf in aanvallend opzicht. Daarvan werd in het eerste deel van die tweede helft dankbaar gebruik gemaakt door doelpunten van Rodney Huijgen (3-0) en Danny van Laarhoven (4-0). De laatste 20 minuten was Achilles Veen veelvuldig in balbezit en de druk op het Sliedrechtse doel werd opgevoerd. Dit resulteerde in de 70e minuut in 4-1 door Thomas Schilders en even later in 4-2 door Sen Aerts.

Cupfighter
Verder kwamen de gasten niet, want Sliedrecht herpakte zich en scoorde in de extra tijd zelfs nog de 5-2 door Marciano Simonis. Een prima overwinning die de traditie van Sliedrecht als cupfighter voortzet. Zaterdag 20 november speelt Sliedrecht weer een thuiswedstrijd voor de reguliere competitie tegen Montfoort SV’19m aanvang 14.30 uur.