Sliedrecht kijkt uit naar komst nieuwe burgemeester

SLIEDRECHT – Half april 2021 wordt de installatie van de nieuwe burgemeester van de gemeente Sliedrecht verwacht. Daar wordt naar uitgekeken. Wordt het een burgemeester die grotendeels aan de profielschets voldoet? Komende maanden wordt het spannend en is er werk aan de winkel voor de vertrouwenscommissie, die uiteindelijk met een voordracht komt. Met de komst van een nieuwe burgemeester zit de taak van wnd. burgemeester Dirk van der Borg (CDA) er op.

Het raadhuis van de gemeente Sliedrecht aan het Dr. Langeveldplein. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Als de burgemeester is geïnstalleerd, dan duurt het geen jaar meer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Gaan alle huidige partijen door, splitsen partijen zich of komen er misschien nieuwe politieke partijen bij. Zeker is dat in 2021 de politieke partijen op het puntje van hun stoel gaan zitten en soms prikkelend gaan optreden. Dat wordt vooral in het najaar en vroege voorjaar van 2022 zichtbaar. Dan is er de verkiezingskoorts en gaan de partijen om het zo maar te noemen egoïstischer te werk, terwijl daarvoor nog veel meer sprake was van samenwerking. Op naar de verkiezingen woensdag 16 maart 2022. Het wordt vast weer spannend. Vooral als alle stemgerechtigden in Sliedrecht in maart 2022 nu eens hun stem ook daadwerkelijk uitbrengen.

Projecten
Het jaar 2021 wordt ook een jaar waarin de gemeenteraad, het hoogste orgaan binnen de lokale overheid, belangrijke besluiten moet nemen over grote projecten. Aan de slag moet met de voortgang herontwikkeling Burgemeester Winklerplein, locatie voormalige school Groen van Prinsterer, maar ook met boeren moet gaan praten over grond in Sliedrecht-Noord. En gaat er dit jaar een besluit vallen over de aanpak van het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein? Nu vergadert de gemeenteraad meerdere malen per maand in de grote zaal van partycentrum De Lockhorst, maar de bedoeling is om het raadhuis te gaan verbouwen.

Corona
Ondertussen heerst er corona en is er nog een lockdown. Ook Sliedrecht is getroffen. Denk aan ondernemers die de deuren dicht hebben en voor wie bij een aantal het water aan de lippen staat. 2021 wordt het jaar van stoppen of overleven. Honderden mensen in Sliedrecht zijn positief getest op het coronavirus, dat eind vorig jaar met name in de verpleeghuizen veel slachtoffers maakte. Dat vraagt voor de gemeente Sliedrecht om aanpassingen, aan extra inspanning om waar nodig ondersteuning te geven en soms improviseren. Het wordt het jaar van het wel of niet laten vaccineren. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld