Sliedrecht JO13-1 krijgt Beek Vooruit pas na rust op de knieën

PRINSENBEEK / SLIEDRECHT – In de resterende competitiewedstrijden treft Sliedrecht louter ploegen die lager geklasseerd staan op de ranglijst. Zaterdag 21 april 2018 werd gespeeld tegen Beek Vooruit op een zonnige Sportpark De Heikant. Het werd 0-5.

Bij Sliedrecht ontbrak Milan Goedhart met een lichte knieblessure, opgelopen in de wedstrijd tegen JVOZ. (Foto via John Elsinga)

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Sliedrecht was veel sterker van Beek Vooruit maar vergat dat uit te drukken in de score. Sliedrecht viel aan zonder echt gevaarlijk te worden. En als je niet schiet kan je ook niet scoren. Er waren kleine kansjes voor Merijn Heezen (kopbal over het doel) en Boaz Elsinga (matige aanname vlak voor het doel), verder hoefde de doelman van Beek Vooruit zich niet druk te maken.

Kansloos
Het verschil werd in de tweede helft wel gemaakt. Aanvankelijk spartelde Beek Vooruit nog wat tegen maar nadat Michon Koppelaar in de 10e minuut na rust de score eindelijk opende was het verzet van Beek Vooruit gebroken. Michon rommelde zich langs een aantal tegenstanders en liet de keeper met een goede schuiver kansloos. Ruim vijf minuten later scoorde de sterk spelende Michon Koppelaar voor de tweede keer. Nu slalomde Mark Buijs langs een aantal tegenstanders en gaf Michon een niet te missen kans.

In verre hoek
Beek Vooruit probeerde nog wat te forceren door over het hele veld één op één te gaan spelen maar dat leverde meer ruimte op voor Sliedrecht dan dat het iets opleverde voor de gastheren. Het was Sliedrecht dat de score verder opvoerde. Michon Koppelaar leverde weer een knappe solo af en vond bij de eerste paal de opgekomen Boaz Elsinga die de bal eenvoudig in het net schoof. Sliedrecht was los en een minuut later was het alweer raak via Sep van de Graaf die de bal hard in de verre hoek schoot na een passje van Jort Kraaijeveld.

Droog schot
Vlak voor tijd leek Beek Vooruit toch nog iets terug te kunnen doen maar Mike Visser wist met een uitstekende redding (zijn enige in de hele wedstrijd) zijn doel schoon te houden. Het slotakkoord was een prachtige goal van Boaz Elsinga. Jop van der Knaap lepelde de bal in de zestien meter waar Boaz de bal knap controleerde met de borst en met een droog schot de keeper passeerde, 0-5. Sliedrecht was veel sterker dan Beek Vooruit maar kon dat pas na de rust omzetten in doelpunten. Dat de teller uiteindelijk op vijf bleef steken was alleen maar te wijten aan de onzorgvuldige afronding. Waar Sliedrecht in de eerste helft nauwelijks kansen kon creëren, viel in de tweede helft kans na kans te noteren.