Sliedrecht JO13-1 boekt ruime zege op Kloetinge

KLOETINGE / SLIEDRECHT – De laatste uitwedstrijd van het seizoen bracht Sliedrecht jo13-1 zaterdag 19 mei 2018 na een busreis van ruim een uur in Kloetinge. De plaatselijke voetbalvereniging was de tegenstander, die net als Sliedrecht nog aanspraak kan maken op de zesde plaats. Verder stond er voor beide teams niets meer op het spel. Het werd 2-5.

Iets later dan gepland werd op een vreselijk hard maar wel vlak veld afgetrapt. In de eerste helft werd het een gelijk opgaande wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Kloetinge wist de score te openen halverwege de eerste helft. Het schot van de rand van het strafschopgebied leek houdbaar voor Mike Visser maar met een vervelende stuit ging de bal net over zijn handen het doel in. Snel na dit moment leek Sliedrecht op 1-1 te kunnen komen.

Sleepbeweging
Sep van der Graaf werd op pad gestuurd maar zag zijn schot gestopt door de keeper. De rebound was voor Mark Buijs maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Even later had Sliedrecht weer pech. Uit een corner kopte Merijn Heezen de bal hard richting het doel maar ook nu werd de bal van de lijn gehaald. Vlak voor de rust werd het toch nog 1-1. Mark Buijs, die een vrije rol had vanaf de rechterflank, was uitgeweken naar de linkerflank. Hij vond Michon Koppelaar vrij voor het doel die met een sleepbeweging om de keeper heen ging en schoof de bal in het lege doel. In de slotseconde mocht Sliedrecht blij zijn dat een kopbal net voorlangs vloog.

Veel moeite
In de tweede helft speelde Sliedrecht veel scherper, sterker in de duels en won het sneller de bal. Al snel leverde dat ook een treffer op. Job van der Knaap kreeg de bal centraal op het middenveld, stuurde invaller Samuel Akomolafe op pad die niet faalde en daarmee de score op 1-2 zette. Toen even later een vrijwel identiek situatie netjes werd afgerond door Mark Buijs kon Sliedrecht lekker door voetballen. Kloetinge had veel moeite met het snelle druk zetten van Sliedrecht, wat ook de 1-4 opleverde.

Twee treffers
Door de druk van Michon Koppelaar moest de keeper snel handelen waarna Mark Buijs de slechte uittrap opving. Hij had zelf kunnen scoren maar gunde de treffer aan de volledig vrijstaande Michon Koppelaar. In de slotfase vielen nog twee treffers. Eerst mocht Merijn Heezen aanleggen vanaf elf meter, hij schoot de bal rechtdoor het midden raak. Kloetinge wist het net ook nog te vinden via een schot van afstand waardoor de eindstand 2-5 werd.

Volgende week winnen
Sliedrecht gaf in de tweede helft gas en dat was Kloetinge te machtig. De zege was verdiend waardoor Sliedrecht sowieso boven Kloetinge gaat eindigen. Sliedrecht staat na deze zege op de zevende plaats, heeft nog zicht op de zesde plaats en in theorie zelfs op de vijfde plaats. Daarvoor moet wel volgende week gewonnen worden van VOAB dat bij winst van Sliedrecht zal degraderen. De vijfde plaats kan zaterdag 26 mei 2018 alleen worden bereikt als TSC zijn resterende wedstrijden verliest.