Heijkoop vraagt met ‘beertreden’ uiterste krachtinspanning

SLIEDRECHT – Het wordt woensdagmiddag 30 mei 2018 (Wereld MS Dag) een spektakel rond de trap bij de Jumbo / Hema aan de Kerkbuurt. Dat werd duidelijk tijdens een persconferentie die Sliedrechter Erik Heijkoop dinsdagmiddag gaf. Demissionair-wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) van Sport geeft om 14.00 uur het startsein. Met de actie wordt het MS Fonds gesteund.

Voor Erik Heijkoop wordt het een uiterste krachtinspanning vertelde hij dinsdagmiddag. Hij lijdt al zeven jaar aan de sluimerende ziekte multiple sclerose (MS), waardoor spieren uitvallen, het zicht op den duur minder gaat worden en ook doofheid kan optreden. Heijkoop is normaal rolstoel gebonden. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Erik Heijkoop staat positief in het leven, maar beseft dat het leven er niet makkelijker op wordt. Na een aantal acties in Amsterdam en Rotterdam wil hij het nu in zijn eigen woonplaats doen. Zelf, alleen en met steun van mensen in zijn buurt zoals o.a. Hetty Advocaat, Nicole Boer en zijn maatje Martin Dekker. Hij merkt dat de omstandigheden er niet beter op worden en vraagt nog één keer het uiterste van zichzelf. Sliedrecht24 is door Erik Heijkoop als mediapartner voor de krachtmeting gevraagd. De nieuws- en sportwebsite komt woensdag 30 mei 2018 met een fotopagina.

Trap af en trap op
Het programma begint woensdag 30 mei 2018 rond 13.00 uur als verschillende instanties zich melden bij ‘de trap’. Daar kunnen organisaties en op het Merwedeplein een standje opzetten en informatie verstrekken. Demissionair-wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) geeft om 14.00 uur het startsein. Journalist Peter Donk (NOS en Sliedrecht24) praat het evenement aan elkaar. Het is de bedoeling dat de trap aan één zijde tot 15.00 uur wordt vrijgehouden voor Erik, zodat hij zijn prestatie kan neerzetten. Na een afdeling is er tien minuten pauze en volgt de inspanning om weer de trap te beklimmen. Rond 15.00 uur neemt Erik Heijkoop cheques in ontvangst en is er een fotomoment. Daarna volgt een gezellig samenzijn op het Merwedeplein. 

Sponsor
Wie Erik wil steunen kan daarvoor hier geld doneren. Ondernemers roept Heijkoop op om met een cheque te komen woensdagmiddag 30 mei 2018. “Ik zal dan de cheque in ontvangst nemen, we gaan samen ermee op de foto en steunen zo het MS Fonds. “, zegt Erik Heijkoop. Hij bedankt vast iedereen voor alle support. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld