Sliedrecht houdt koploper op gelijkspel

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – De thuiswedstrijd tegen koploper Scherpenzeel werd vooraf met gemengde gevoelens tegemoet gezien. Maar liefst vier basisspelers ontbraken wegens werk, ziekte of blessure en ook twee vaste stand-ins waren geblesseerd. Na een dramatisch start van de wedstrijd wist Sliedrecht in de slotfase met twee doelpunten toch nog een 3-3 gelijkspel te behalen.

Coen v.d. Waal  heeft het moeilijk tegen twee tegenstanders. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Een slechter begin van deze wedstrijd was eigenlijk niet mogelijk. Binnen drie minuten had de koploper via een snelle aanval over de vleugel de 0-1 al binnen via Olivier Pilon. En de gasten wilden snel zaken doen, want de druk op het Sliedrechtse doel bleef aanhouden met veel corners op rij die het nodige gevaar opleverden. Toch duurde het nog tot de 20e minuut voor dat de 0-2 werd gescoord. Uit een diagonaal afstandsschot vanaf zeker 35 meter miste iedereen, inclusief doelman Mathijs Donatz die de bal in de verre hoek zag ploffen.

Tandje terug schakelen
Scherpenzeel leek een tandje terug te schakelen waarvan Sliedrecht gretig gebruik maakte. De actieve Quinton Eugenia werkte keihard voorin om het de tegenstander moeilijk te maken. Dat lukte ook na bijna een half uur, toen hij een diepe bal goed oppikte en keeper Stef Brummel kansloos liet (1-2). Maar Scherpenzeel schakelde weer terug en nog voor rust werd een schot door keeper Donatz slecht verwerkt, waardoor Arwin van Soest gemakkelijk de rebound binnen kon schieten (1-3). Een fikse achterstand die niet veel goeds betekende voor de tweede helft.

Energieker in de aanval
In het tweede deel kabbelde de wedstrijd voort zonder al te veel spektakel. Scherpenzeel controleerde en Sliedrecht kon niet of nauwelijks mogelijkheden creëren, laat staan doelrijpe kansen. In die fase kantelde de wedstrijd enigszins, waarbij Scherpenzeel te gemakkelijk naar het einde probeerde te freewheelen en Sliedrecht wat energieker de aanval zocht. Toen tien minuten voor het eindsignaal een corner van Sliedrecht in tweede instantie voorgezet werd, kopte Nick Kamerling de bal snoeihard achter doelman Brummel (2-3) en gloorde er nog hoop.

Hard werken
Scherpenzeel kon de te gemakzuchtige houding van de tweede helft niet meer omzetten in goed aanvalsspel en Sliedrecht gooide alle remmen los. Enkele minuten in blessuretijd wist Sliedrecht nog langszij te komen, toen Juninho van Ree uit een scrimmage voor het doel de bevrijdende 3-3 binnentikte. Een niet al te beste wedstrijd van Sliedrecht, dat in een fantasie opstelling moest spelen, maar dat in de slotfase door hard werken toch een verdiend gelijkspel in de wacht sleepte. Zaterdag 22 oktober 2022 is er geen competitievoetbal. Zaterdag 29 oktober 2022 wordt een uitwedstrijd gespeeld tegen DTS’35 in Ede.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld