Sliedrecht eindigt competitie met teleurstellend verlies

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – In de laatste wedstrijd van het competitieseizoen heeft Sliedrecht zaterdag 25 mei teleurgesteld tegen het in degradatienood verkerende V.V.G.Z. uit Zwijndrecht. Met 0-1 verlies werd deze wedstrijd afgesloten en kan Sliedrecht zich opmaken voor de nacompetitie.

Middenvelder Akram Chentouf in duel. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Het blijkt moeilijk te zijn voor Sliedrecht om zich op te laden voor een duel dat niet al te belangrijk meer is. Het bezoekende V.V.G.Z., een laagvlieger in de 1e klasse C, die vecht tegen degradatie, verschanste zich met het gehele elftal voor het eigen strafschopgebied om te proberen doelpunten te voorkomen en misschien met snelle uitvallen een tegendoelpunt te maken.

Onmachtig
Deze tactiek lukte goed bij de bezoekers, niet omdat zij zelf zo goed speelden, want het devies “weg-is-weg” werd veelvuldig gehanteerd, maar omdat Sliedrecht onmachtig was om een opening te vinden in de defensiemuur. Zoals bij zo veel wedstrijden de laatste weken, was Sliedrecht voetballend veruit de betere ploeg, maar een juiste pass op het juiste moment was ver te zoeken en met veelvuldig balbezit alleen kom je niet verder.

Op lat
Na ruim een kwartier werd verdediger Ryan Korporaal op snelheid geklopt toen de verdediging van Sliedrecht op één lijn stond en de snelle Oberson van der Spek de 0-1 binnenschoot. Tien minuten voor de pauze herhaalde van der Spek dit kunstje, maar schoot toen op de lat. De echte kansen van Sliedrecht bleven beperkt tot een schot van Van Harlingen dat over het doel ging en een inzet van Breidel die smoorde in een kluwen van spelers.

Trieste vertoning
Na de kantwissel exact hetzelfde spelbeeld, waarbij Sliedrecht driekwart van de tijd balbezit had, de bal netjes rondspeelde, maar de tegenstander hapte nauwelijks. Als het op de eindpass aankwam, was het vaak einde verhaal, zodat dit competitieslot een trieste vertoning was, waarbij de gasten uit Zwijndrecht terecht met de volle winst huiswaarts keerden. Zaterdag 1 juni 2019 speelt Sliedrecht de eerste nacompetitie wedstrijd voor promotie naar de Hoofdklasse op de eigen Lockhorst. Tegenstander is waarschijnlijk Honselersdijk. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld