Sliedrecht E2 wint van Drechtstreek

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Na 2 verliespartijen op rij wist Sliedrecht E2 zaterdag 2 april 2016 te winnen van hekkensluiter Drechtstreek E2.

Doelman Jefta Teeuw kijkt toe hoe zijn team uitsluitend op de helft van Drechtstreek aan het voetballen is. Ook is de slechte staat van het veld goed te zien op de foto. (Foto via Richard Boekweit)

Na een volgens de club prima uittrap van doelman Jefta Teeuw kon Dyon Boekweit al vroeg in de wedstrijd op het Papendrechtse doel af. Eén op één met de keeper faalde hij niet en schoot de 0-1 tegen de netten. Lang stond deze stand niet op het scorebord, omdat Drechtstreek luttele minuten later de stand alweer gelijk trok. Zo’n driekwart van de wedstrijd was Sliedrecht op de helft van Drechtstreek aan het voetballen. “De Papendrechters moesten lijdzaam toezien hoe Dyon Boekweit zijn tweede goal maakte en Boaz Elsinga met een geweldige uithaal nog voor rust de 1-3 op fenomenale wijze binnenschoot”, aldus de club.

Hoofd koel
De tweede helft was in aanvallend opzicht wat mager van Sliedrechtse kant. Grote kansen werden gemist of de eindpass was steeds niet op maat. Maar verdedigers Tommy de Groot en Levi Wijers hielden het hoofd koel en gaven Drechtstreek geen enkele kans om het Sliedrechtse doel te bestoken. Liam van Drielen bracht de stand op 1-4, na volgens de club puik voorbereidend werk van Seth van Eck en Dyon Boekweit. Kort daarna maakte Boekweit zijn derde goal (- hattrick -) en werd het 1-5. Drechtstreek wist toen dat het een verloren wedstrijd speelde. Dat Drechtstreek in de slotfase uit een corner nog wel 2-5 kon maken, deed volgens de club niets meer af aan de volle buit die Sliedrecht E2 binnensleepte.