Doorstroming afslag Sliedrecht-West nog niet optimaal

SLIEDRECHT – Bij de T-spliting Ouverture/afslag Sliedrecht-West waren maandag 4 april 2016 tijdens de ochtendspits enige problemen. De kruising is afgelopen weekend opengesteld na aanpassingen met onder andere verkeerslichten. Dat leidde maandagmorgen vroeg tot een file op de Ouverture.

Deze foto werd kort na de ochtendspits gemaakt bij de kruising. (Foto Sliedrecht24)

Ook de mensen die vanuit Rotterdam de afslag Sliedrecht-West pakten, hadden moeite Sliedrecht binnen te komen. Kennelijk werkte de verkeerslichten voor een goede doorstroming nog niet optimaal. Op sociale media geven veel inwoners en bezoekers aan Sliedrecht hun mening. Ook op de redactie van Sliedrecht24 komen reacties binnen.

9 gedachten over “Doorstroming afslag Sliedrecht-West nog niet optimaal”

 1. @Kees Busbaan open voor lokaal verkeer lijkt me een goed idee. Voor die 2/3 bussen per uur vind ik het een duur stukje asfalt. Enfin, ik vermoed alleen dat de ambtenarij het anders ziet. Volgens mij onderschatten ze echter wat aan lokaalverkeer heen en weer rijd. Dat is nog behoorlijk wat.

 2. Ik was er kwart voor vijf en er was niks aan de hand, alles reed gewoon door.

 3. De busbaan waar eens in de zoveel tijd een bus overheen gaat opheffen en openstellen voor het lokale personenwagen verkeer tussen Sliedrecht en Papendrecht. Dit ontlast dan ook weer afslag Sliedrecht-West. Misschien is dit een optie?

 4. @Kevin, Punt is alleen daarbij dat het verkeer van die twee rijstroken ook weer in moet voegen. Wat ik niet helemaal begrijp, is dat ze het stukje Sliedrecht (vanaf kruising Oeverture/A15) in niet twee banen breed hebben gemaakt. Het asfalt ligt er gewoon, maar nee alles moet een baan op om vervolgens weer voor te mogen sorteren bij het verkeerslicht.

 5. Er is gekozen voor verkeerslichten, omdat de gemeent hier subsidie voor kon krijgen. Over 5 jaar loopt de subsidie af en gaat waarschijnlijk alles op de schop voor een rotonde, hahaha… Dat is hetzelfde als 2 banen van A15 naar Sliedrecht en dan die mooie invoeg slinger ????. Trek die 2 banen door tot het volgende verkeerslicht beter voor de doorstroming.

 6. @Kim Afrit centrum die enkele jaren geleden is opgedoekt (onbegrijpelijk eigenlijk). Enfin, degene die geadviseerd heeft hierbij, heeft naar wat ik heb begrepen eerst een rotonde geadviseerd. Me dunkt … In Papendrecht stonden er verkeerslichten bij de N3 en hebben ze met het oog op een betere doorstroming een (dubbele) turborotonde aangelegd (oorspronkelijke plan in Sliedrecht).

  Enfin, wat mij betreft hadden die verkeerslichten niet eens gehoeven. Het was opletten geblazen, maar het liep wel door. Rotonde had denk ik een betere oplossing geweest. Ik voorzie al wel een aantal structurele rood licht rijders (laat ik maar even in het midden laten of ik daartoe behoor …). Je gaat niet voor Jan met de korte achternaam wachten.

 7. Sliedrecht is erg vol met auto’s. Afrit centrum erbij (of beter gezegd terug) zou geen overbodige luxe zijn. Verkeer via Baanhoek-West komt alsnog over de Stationsweg Sliedrecht binnen dus van echt ontlasten, is nooit sprake geweest.

 8. 20 minuten om van de ene kant naar de andere kant van Sliedrecht te komen. Niet optimaal nee …

 9. Sorry hoor, maar dit was toch te verwachten?! Daar hoef je geen onderzoek naar te doen. Stoplichten is geen goede oplossing. Benieuwd hoe dit verder gaat …!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld