Sliedrecht bouwt leiderspositie verder uit

SLIEDRECHT – Ook tegen Breukelen heeft Sliedrecht zaterdag 31 oktober 2015 in de thuiswedstrijd op het kunstgras van het D-veld duidelijk gemaakt wat de doelstelling van de baggerdorpers dit seizoen is: promoveren en liefst via een direct kampioenschap. En deze gewaagde uitspraak is niet overdreven, want met een 3-0 overwinning kon ook deze ex-hoofdklasser huiswaarts en heeft Sliedrecht inmiddels na 8 wedstrijden een periodetitel op zak en een voorsprong van 8 punten op nummer 2.

Het slotoffensief van Breukelen stelde niet veel voor. De buit was weer binnen. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Na een aftastende openingsfase, waarbij beide ploegen elkaar probeerden af te troeven werd Sliedrecht een strafschop toegekend door scheidsrechter Ritmeester. Toen Sliedrecht voor de eerste keer gevaarlijk dreigde te worden werd Dennis Verhoef aangetikt binnen het strafschopgebied. Dit buitenkansje was aanvoerder Stefan van Dam wel toevertrouwd en hij schoot onberispelijk zijn ploeg naar 1-0.

Keihard
Het spel golfde wat heen en weer, maar de omschakeling was bij Sliedrecht niet altijd goed en er werd te veel onnodig balverlies geleden. “Ik heb de ploeg daar in de rust op gewezen en na rust is dit veel beter ingevuld”, aldus trainer Kees van Loon.
Breukelen probeerde het baltempo nog wat op te voeren, maar Sliedrecht kwam niet in gevaar. Vlak voor rust kon Sliedrecht de voorsprong nog uitbouwen. Een diepe bal van Reinier den Hoedt bereikte Luciano van Harlingen die van afstand keihard inschoot, maar zijn inzet gekeerd zag worden door keeper Nick Turksma.

‘Op slot’
De instructies die Van Loon zijn mannen meegaf in de pauze werden ter harte genomen en binnen drie minuten zagen we weer een prima aanval zoals we er dit jaar verschillende hebben gezien. Een diepe bal op de snelle Jordy de Jong die zijn puntgave voorzet op het hoofd van Dennis Verhoef legde (2-0). Breukelen was overbluft en twee minuten later kon in een scrimmage voor het doel Dennis Verhoef de bal terugleggen op Stefan van Dam die in de verre hoek 3-0 binnenschoot. De wedstrijd zat “op slot”, alhoewel Luciano van Harlingen daar anders over dacht. Na ongeveer een uur spelen dwong hij met zijn mooie half-volley vanaf grote afstand keeper Turksma tot een uiterste krachtsinspanning. Aanvoerder Stefan van Dam vond het begin van de wedstrijd wat onwennig. “Dit kunstgrasveld is smaller en kleiner en daarom konden we de crossbal niet veel spelen. Na de pauze hadden we ook meer controle en waren we rustiger aan de bal” analyseerde hij.

Kracht van de bank
Natuurlijk werd er ook gewisseld, want ook de spelers op de bank krijgen hun speelminuten. Dat is o.a. ook de kracht van dit Sliedrechtse team; wanneer wisselspelers worden ingebracht, heeft dit geen vermindering van kwaliteit tot gevolg. Zo kwam Roy Leeuwesteijn de moegestreden Jordy de Jong vervangen en maakte Tim van Stek plaats voor Allard Dobbe en Shurnell Francois verving Dennis Verhoef. Zaterdag 7 november 2015 staat Sliedrecht weer een mooie wedstrijd te wachten. In Veenendaal wordt dan aangetreden tegen nummer 2 van de ranglijst De Merino’s. Aanvang 14.30 uur.