Sleutel Estafette etappe door Sliedrecht voor sportpoli ziekenhuizen

SLIEDRECHT / REGIO – In de afgelopen maanden is de Esther Vergeer Foundation Sportpoli gestart met sportpoli’s in vijf academische Kinderziekenhuizen in Nederland: het Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen, het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam, het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen en het Pr. Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. De officiële opening van de sportpoli’s vindt de eerste week van oktober 2021 plaats met een feestelijke Sleutel Estafette. Van 1 t/m 6 oktober 2021 wordt de sleutel -in estafettestijl- van Papendal naar elk ziekenhuis met een sportpoli gebracht. Dinsdag 5 oktober 2021 komt de estafette door Sliedrecht.

Aan de Sleutel Estafette werken topsporters, kinderen met een beperking en hun ouders, BN’ers en partners van de foundation mee als symbolisch bewijs van dat we er alleen samen voor kunnen zorgen dat elk kind kan sporten. (Compilatiefoto Esther Vergeer Foundation)

De sportpoli begeleidt kinderen met een lichamelijke beperking naar een ‘gewone’ sportvereniging. Een sportclub die past bij het kind en zijn/haar beperking en waar het kind welkom is. Deze sportpoli worden officieel geopend met een Sleutel Estafette die vrijdag 1 oktober 2021 begint in Papendal, bij Arnhem en woensdag 6 oktober 2021 aankomt in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Essentieel
Voor de realisatie van de sportpoli ontving de Foundation een schenking van € 260.000,– van de Nationale Postcode Loterij. De Foundation zoekt naar een sport die past bij het kind en zijn/haar beperking en begeleidt kind en ouder naar de sportvereniging in de eigen woonomgeving. Esther Vergeer, voormalig rolstoeltennister en Paralympisch kampioene en naamgever van de Foundation: “Met de start van de sportpoli komt een persoonlijke droom van mij uit. De stap naar sporten op een sportvereniging is voor kinderen (en ouders) best wel heel groot. De Foundation heeft veel ervaring met het persoonlijk begeleiden van ouders en kind naar een passende sport. We zien dat juist die persoonlijke begeleiding essentieel is. Als een kind blij wordt van sporten dan heeft dat ook een positieve impact op het hele gezin. Door de realisatie van de Sportpoli kunnen wij nog veel meer kinderen naar sport gaan begeleiden; dat vind ik echt fantastisch!”. Paralympisch Kampioen handbiken Jetze Plat verzorgt samen met Mensje Hoogervorst de slotetappe van Zwijndrecht naar Rotterdam.

Foundation
De Esther Vergeer Foundation werd in 2004 opgericht en geeft kinderen met een lichamelijke beperking de kans om gewoon te sporten bij een gewone vereniging. Door te sporten leren ze om te gaan met hun beperking, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij. De organisatie is gevestigd op sportcentrum Papendal en actief in heel Nederland.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld