Slagboom vertelt over natuur in bibliotheek AanZet

SLIEDRECHT – Stichting Sliedrecht Groen houdt woensdag 21 februari 2024 een lezing in bibliotheek AanZet aan Scheldelaan 1. Aan het woord komt Richard Slagboom, een gerenommeerd expert op het gebied van natuur en duurzaamheid van Bureau Veenweide Natuur en Landschap. De stichting belooft een inspirerende avond, die om 20.00 uur begint. De toegang is gratis. 

“In een tijd waarin de waardering voor lokale natuur en duurzaamheid steeds belangrijker wordt, komt er speciale aandacht voor de interactie tussen inwoners en de plaatselijke natuur”, stelt stichting Sliedrecht Groen. (Foto stichting Sliedrecht Groen)

Slagboom kijkt uit naar de lezing: “Het biedt een kans om na te denken over onze relatie met de natuur en hoe we allemaal een positieve impact kunnen hebben, vooral in onze eigen prachtige Alblasserwaard.” Hij zal tijdens de lezing beelden tonen van de bijzondere natuur dichtbij huis. De interactie tussen inwoners en de plaatselijke natuur is volgens stichting Sliedrecht Groen cruciaal voor het behoud van biodiversiteit, het bevorderen van duurzaamheid en het creëren van een gezonde leefomgeving voor nu en de toekomst.

2 gedachten over “Slagboom vertelt over natuur in bibliotheek AanZet”

  1. Beste Koos den Dunnen,
    Net als veel burgers maakt stichting Sliedrecht Groen zich ook zorgen over enkele ontwikkelingen in het dorp. We zetten ons in om te helpen het groen in het dorp te beschermen en te verbeteren.
    met vriendelijke groet,
    Christine Snoeijer

  2. Misschien heb ik dat gemist maar hoe denkt deze Stichting over de bouwprojecten als bijvoorbeeld Maaslaan waar groen verdwijnt en Middeldiepstraat waar groen juist ontbreekt? En natuurlijk over de bouw in Noord en het nieuwe viaduct naar Noord? Wordt deze Stichting eerst geraadpleegd door de gemeente of fracties voordat een bouwbesluit genomen is?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld