Skeelerrijders strijden voor beste tijden in Stehmann Competitie

SLIEDRECHT – Op het ijsbaanterrein worden zaterdag 6 juli 2019 officiële KNSB skeelerwedstrijd georganiseerd met het Gewest Zuid. De zogeheten Stehmann Competitie. De wedstrijden zijn steeds op een andere Nederlandse skeelerbaan. Nu in Sliedrecht! Er zijn zaterdag om 10.00 uur skeelerrijders van start gegaan. Dat gebeurt ook zaterdag om 14.30 uur.
 
De jeugd rijdt drie verschillende afstanden in hun eigen leeftijdscategorie. De volwassenen rijden een mini-marathon van 30 minuten met tussensprints. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Tekst gaat verder onder video.

De organisatie is in handen van Skeelervereniging Sliedrecht i.s.m. de KNSB. Dit jaar werd de baan nog net goedgekeurd, maar de organiserende partij vreest dat het de laatste keer is geweest dat dit is gebeurd.
 
Tekst gaat verder onder tweet.

Reactie gemeente Sliedrecht
Al jaren weet de gemeente Sliedrecht, eigenaar van het ijsbaanterrein, dat er KNSB-eisen worden gesteld aan de asfaltbaan zegt de vereniging. Denk bijvoorbeeld aan ‘gras dat de baan opgroeit’. Doordat de gemeente – ondanks verzoeken van Skeelervereniging Sliedrecht – ‘niet luistert’ en ‘geen actie onderneemt’ loopt de gemeente een landelijk evenement een volgende keer mis, zo wordt gevreesd. Voor de vereniging is het belangrijk om de baan als wedstrijdbaan te behouden. “De betreffende skatebaan is indertijd niet aangelegd om wedstrijden op te houden maar voor recreatief gebruik. Zo wordt hij ook onderhouden. De grasranden worden een paar keer jaar gemaaid, de baan wordt af en toe schoongeveegd, het gras rond de baan wordt wekelijks gemaaid en als het nodig om schade aan de baan te repareren, dan doen we dat ook. Dat is vorig jaar nog gebeurd”, reageert de gemeente Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld