SKC Merwede te sterk voor DES

SLIEDRECHT – SKC Merwede speelde zaterdag 30 januari 2016 een thuiswedstrijd tegen DES uit Delft. Na drie nederlagen was het voor de korfballers van Merwede zaak om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Het werd 23-16.

Scores waren er zaterdag van de SKC Merwede-spelers: Kevin van Beest (6x), Iris van Eijl (4x), Steven Bakker, Robbert Bakker, Simone de Graaf en Twan van de Wetering (3x) en Tessa Visser (1x).

Klein gaatje
Met Twan van de Wetering in de basis, begon Merwede goed aan de wedstrijd en werd het eerste doelpunt gescoord door Kevin van Beest. Lang liet het antwoord echter niet op zich wachten en tot een stand van 4-3 gingen beide ploegen gelijk op. De merwedianen konden toen een klein gaatje slaan naar 7-3 en konden tot de rust de voorsprong behouden. Beide ploegen zochten de kleedkamers op bij een stand van 12-7.

Voorsprong
In de tweede helft waren het de gasten die beter uit de kleedkamer waren gekomen en kwamen terug tot een stand van 12-9. De ploeg uit Sliedrecht kon deze voorsprong van drie punten wel behouden, maar kon tot kort voor tijd de voorsprong niet uitbouwen. Bij een stand van 19-15 wist Merwede eindelijk de voorsprong te vergroten naar 6 punten (21-15). In de laatste minuten van de wedstrijd kwam Merwede niet meer in gevaar en de eindstand werd, door een doelpunt van Robbert Bakker, bepaald op 23-16.

Zaterdag 6 februari 2016 speelt Merwede een uitwedstrijd tegen Roda uit Westzaan, aanvang 20.20 uur.