SKC Merwede met punten terug uit Westzaan

WESTZAAN / SLIEDRECHT – SKC Merwede speelde zaterdag 6 februari 2016 een uitwedstrijd tegen Roda uit Westzaan. In de thuiswedstrijd werd eenvoudig gewonnen, maar dat gaf natuurlijk geen garantie voor succes voor deze wedstrijd. Toch kwamen de Sliedrechters met punten terug uit Noord-Holland. Het werd 13-19.

Scores waren er door Kevin van Beest (7x), Iris van Eijl (5x), Steven Bakker en Tessa Visser (2x), Simone de Graaf, Jolanda Redelijkheid en Vincent Bakker (1x).

In de beginfase van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Merwede was qua spel de betere, maar door verdedigende fouten, kon de thuisploeg middels strafworpen en vrije ballen in de buurt van Merwede blijven.

Verschil
De merwedianen konden gedurende de eerste helft steeds een kleine voorsprong houden van ongeveer 2 punten. Pas aan het eind van de eerste helft kon men een voorsprong pakken van 3 punten. Dit verschil was ook het verschil dat op het scorebord stond, toen de scheidsrechter floot voor de rust (7-10).

Overwinning
Na rust was het Merwede die goed begon en de voorsprong vergrootte naar een stand van 7-14. Roda kon in de tweede helft geen vuist meer maken en daardoor kwam de overwinning niet meer in gevaar. Vincent Bakker werd nog in het veld gebracht, voor de geblesseerde Robbert Bakker. In de resterende minuten werd de wedstrijd degelijk uitgespeeld en de scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een stand van 13-19.

Tegen RWA
Na de wedstrijd was ook ondertussen bekend geworden, dat Achilles verloren had van Valto, waardoor Merwede nog maar op één punt achterstand staat van koploper Achilles. Zaterdag 13 februari 2016 speelt Merwede een thuiswedstrijd tegen RWA uit Rhoon. De wedstrijd begint om 17.45 uur.