SKC Merwede gaat met punten naar huis

RHOON / SLIEDRECHT – De korfballers van SKC Merwede speelden zaterdag 12 december 2015 een uitwedstrijd tegen RWA uit Rhoon. Merwede heeft in het verleden vaker tegen deze sterke ploeg gespeeld en dus kon men zich opmaken voor een zware wedstrijd.

Voordat er gespeeld werd, was er eerst een discussie over een korf. Deze korf stond namelijk erg scheef. De scheidsrechter had aangegeven dat Merwede mocht beslissen of ze wilde spelen of niet. Echter kwam de scheidsrechter terug op deze beslissing en hij gaf aan dat de wedstrijd gewoon doorging.

Riante voorsprong
Merwede moest in de eerste helft aanvallen op de ‘scheve’ korf, maar had hier in het begin van de eerste helft weinig last van. De ploeg uit Sliedrecht schoot uit de startblokken en kwam op een riante voorsprong van 1-7, waarbij Merwede goed de kansen afrondde en RWA een aantal keer pech had. De Merwedianen konden de voorsprong niet vasthouden en zagen RWA snel dichterbij komen en vonden de aansluiting bij een stand van 7-8. Tot de rust scoorden beide ploegen nog drie keer en daardoor gingen beide ploegen de kleedkamers opzoeken bij een stand van 10-11.

Overtredingen
In de tweede helft begon Merwede goed en vergrootte de voorsprong naar 10-14. Merwede had het lastig met het fysieke spel van de tegenstander, mede doordat de scheidsrechter niet optrad tegen de overtredingen. De Sliedrechtse ploeg kon aanvallend nog wel de doelpunten scoren, waardoor de voorsprong behouden werd. RWA kwam nog tot 15-17, maar het slotakkoord was voor Merwede die met drie doelpunten op rij de eindstand bepaalde, 15-20. Scores: Kevin van Beest (8x), Steven Bakker en Iris van Eijl (3x), Robbert Bakker (2x), Ramon van Meeteren, Simone de Graaf, Jolanda Redelijkheid en Tessa Visser (1x). Merwede speelt zaterdag 19 december 2015 de laatste wedstrijd in 2015. Futura uit Den Haag is dan te gast in Sliedrecht. Aanvang wedstrijd 13.40 uur in sporthal De Stoep.