Expositie extra toegankelijk voor kinderen

SLIEDRECHT – Hoe werkt een windmolen stroom op? Windmolens op zee: hoe worden die eigenlijk gebouwd? Wat komt daar allemaal bij kijken? Tijdens de kerstvakantie is de expositie in het Nationaal Baggermuseum aan de Molendijk extra toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar.

Van 19 december tot en met 2 januari kunnen kinderen elke middag (zie openingstijden) tegen normaal tarief deelnemen aan deze extra activiteit. Zij krijgen een interactief programma gepresenteerd. 

Diploma
Om 14.00 uur draait het museum een korte film over de aanleg van een windmolenpark. Een kwartier later start de rondleiding en krijgen de wihz kids foto’s en modellen van diverse windmolens, schepen en gereedschappen te zien. Met behulp van door Eneco bedachte meerkeuzevragen testen ze hun kennis. Wie er in slaagt de vragen goed te beantwoorden en het uitdagende bouwpakket in elkaar weet te zetten, gaat naar huis met een diploma. Misschien wint de jonge bezoeker ook een iPad. Mits op Museumkids.nl of via de app de museuminspectie is ingevuld. Het programma duurt ongeveer een uur. Daarna is er nog voldoende tijd om de rest van het museum te bekijken. De jeugd maakt op een bijzondere (lees: interactieve) manier kennis met de wondere wereld van baggeren.

Tot 14 maart loopt de tentoonstelling ‘Offshore Wind, uitdaging op zee’. Het museum is ook gedurende de kerstvakantie geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur. Met uitzondering van Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag en nieuwjaarsdag.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld