SKC Merwede doet goede zaken

SLIEDRECHT – De korfballers van Merwede moesten het zaterdag 3 oktober 2015 opnemen tegen Dindoa uit Ermelo. De gastploeg stond laatste, maar dat moest door de spelers niet worden onderschat.

Merwede begon voortvarend en al snel stond er een 4-0 voorsprong op het scorebord. De jonge ploeg uit Ermelo scoorde hierna hun eerste doelpunt, maar Merwede had gelijk een antwoord. De thuisploeg speelde goed en kon alleen zichzelf verwijten dat ze te weinig scoorden in de eerste helft. Met een ruime voorsprong van 11-5 gingen beide ploegen de kleedkamers opzoeken.

Strafworp
In de tweede helft leek Merwede gewoon door te gaan met het goede spel en scoorde meteen twee goals. Tot een stand van 15-6 leek er niks aan de hand, maar in de tweede helft kon Merwede de korf niet meer vinden voor een lange periode. Dindoa kon langzaam terugkomen en scoorde zesmaal op rij en bracht hiermee de stand tot 15-12. Gelukkig scoorden Steven Bakker en Kevin van Beest beide een strafworp en brachten de marge weer naar 5 verschil.

Aan kop
Het laatste doelpunt van de middag werd gemaakt door de gasten, maar Merwede kwam niet meer in gevaar. Door de 17-13 overwinning van Merwede en het verlies van HKC, staat Merwede nu alleen aan kop. De scores nog even op een rij: Kevin van Beest (7x), Iris van Eijl (4x), Steven Bakker (3x), Ramon van Meeteren, Robbert Bakker en Jolanda Redelijkheid (1x).

Zaterdag 10 oktober 2015 speelt Merwede de laatste veldwedstrijd voordat men naar de zaal gaat. Merwede speelt dan een uitwedstrijd tegen Exakwa uit Lelystad. Aanvang wedstrijd: 15.30 uur.