SKC Merwede als ‘herbstmeister’ de zaal in

LELYSTAD / SLIEDRECHT – De laatste veldwedstrijd stond afgelopen week op het programma, voordat men naar de zaal gaat. Merwede ging op bezoek bij Exakwa uit Lelystad.

Op een klein veld met natuurgras moesten de merwedianen zorgen dat de punten mee naar Sliedrecht gingen.

Klein gaatje
In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Beide ploegen deden niets voor elkaar onder en dat was te zien in de scores. Bij een stand van 5-5 kon Merwede een klein gaatje slaan van 3 punten naar een stand van 5-8. Helaas was de voorsprong voor de rust alweer verdwenen en beide ploegen gingen met een gelijke stand (10-10) rusten.

Op scherp
Ook in het begin van de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Beide ploegen gaven elkaar geen ruimte om weg te lopen en tot een stand van 13-13 hielden de ploegen elkaar in evenwicht. In de periode daarna zette Merwede het vizier op scherp en de doelpunten vielen nu als rijpe appelen. In een mum van tijd stond er dan ook een stand van 13-19 op het scorebord. De thuisploeg scoorde hun 14e doelpunt, maar dit bleek later ook hun laatste doelpunt van de middag te zijn.

Zaalcompetitie
De merwedianen gingen echter rustig door met het scoren van doelpunt. De scheidsrechter vond het welletjes bij een stand van 14-26 en gaf het eindsignaal van de wedstrijd. Scores waren er van Kevin van Beest (9x), Steven Bakker (5x), Ramon van Meeteren (4x), Simone de Graaf (3x), Robbert Bakker, Tessa Visser (2x) en Jolanda Redelijkheid (1x). Merwede staat nu op de eerste plaats met 2 punten voorsprong op HKC en Sparta. De ploeg uit Sliedrecht gaat zich voorbereiden op de zaalcompetitie waar ook in de 1e klasse gestreden gaat worden.