SGP-CU: ‘Zoveel mogelijk gescheiden inzamelen’

SLIEDRECHT – De fractie van SGP-ChristenUnie kwam dinsdag 10 november 2015 tijdens de begrotingsbehandeling voor het jaar 2016 met een motie om ook in openbare ruimte afval zoveel mogelijk gescheiden in te zamelen. Dat is volgens de partij bijna overal in Sliedrecht ingevoerd, vinden de christelijke partijen.

Alle fracties in de gemeenteraad konden daar in meegaan. “Deze gescheiden inzameling lijkt nu al succesvol. In de openbare ruimte is het gescheiden inzamelen nog niet ingevoerd. In andere gemeenten is dat al wel het geval”, betoogde de fractie van SGP-ChristenUnie in hun motie.

Voorstel
Het college van B & W wordt gevragd uiterlijk eind maart naar de raad te komen met onderzoeksresultaten te komen. Het college zou volgens de SGP-ChristenUnie daarna met een voorstel moeten komen. De kosten zouden gedekt moeten worden uit de reserve vervanging afvalcontainers. Wethouder Hanny Visser-Schlieker had een verrassing: “Er komt een pilot. We hebben daar vanochtend een beslissing voor genomen in het college.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld