SGP-ChristenUnie stelt vragen over luchtkwaliteit

SLIEDRECHT – Raadslid Jan Visser (SGP-ChristenUnie) heeft dinsdag 11 oktober 2016 namens zijn partij meerdere vragen gesteld over de luchtmetingen met de zogenaamde ‘E-nose’ die volgens hem in Sliedrecht plaatsvinden.

Jan Visser, raadslid van de SGP-ChristenUnie. (Foto gemeente Sliedrecht)

De luchtmeting is ongeveer een jaar geleden begonnen als een proef. De fractie zegt benieuwd te zijn naar de resultaten en stelt meerdere vragen aan het college over deze luchtmetingen. De vragen gaan ondermeer over de status van de proef en of er al inzicht is in de resultaten. Het meest belangrijke is volgens de partij misschien wel de vraag of ook mogelijke vervuiling ten gevolge van calamiteiten bij Chemours en/of Dupont kan worden gesignaleerd.

‘Maximale inspanning’
“De onrust over de situatie bij Chemours/DuPont is het gesprek van de dag. Naar de mening van de fractie van de SGP-ChristenUnie is het van belang om maximale inspanning te leveren, om de situatie onder controle te krijgen c.q. te houden. De fractie is benieuwd of de inzet van E-noses hier een bijdrage aan kan leveren”, aldus SGP-ChristenUnie.

2 gedachten over “SGP-ChristenUnie stelt vragen over luchtkwaliteit”

  1. Hoe is het mogelijk zelfs de SGP-ChristenUnie wakker wordt?
    Wel, laat maar! Ja, de verkiezingen komen eraan en dan moet je natuurlijk iets gaan ondernemen.

  2. Controle? Meten is mosterd na de maaltijd. Er moet preventief worden gehandeld. Stoppen met die gifuitstoot. Niet achteraf keer op keer vaststellen dat er ‘iets’ is fout gegaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld