Meer vrachtverkeer over snelweg A15

SLIEDRECHT / GORINCHEM – Vrachtwagens mogen vanwege haarscheurtjes in de draagbalken van de Merwedebrug sinds dinsdag 11 oktober 2016 niet meer over de oeververbinding in de snelweg A27. Het vrachtverkeer wordt zodoende omgeleid, onder meer over de snelweg A15. Daardoor is het voorlopig een stuk drukker op de weg langs Sliedrecht.

Voor zo’n 19.000 vrachtwagens betekent dit omrijden. Ook de bussen van Arriva mijden de brug. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd. Een omrijroute gaat over de A15. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Via informatieborden worden vrachtwagenchauffeurs gewezen op de afsluiting van de brug en dat ze moeten omrijden. Vorige week werd al besloten dat vrachtwagens van 60 ton of meer niet meer over de Merwedebrug mochten rijden. Personenauto’s mogen wel over de brug en kunnen daar veilig gebruik van maken. De brug is 55 jaar oud. Rijkswaterstaat heeft dinsdagmiddag een pagina gepubliceerd met daarop antwoorden op de meest gestelde vragen over de brug. 

5 gedachten over “Meer vrachtverkeer over snelweg A15”

  1. En dan komt misschien ooit ook nog wel eens uit – wat nu jarenlang om economische redenen verzwegen wordt – dat het fijnstof van vrachtauto’s ,bussen enz zeer schadelijk is voor de volksgezondheid. Fijn durpie, hé?

  2. Het is iedere dag in de ochtend- en avondspits al een zooitje op de A15 tussen Alblasserdam en Gorinchem dus wordt de ellende nog erger.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld