Sfeervol klassiek concert tijdens jubileumviering Waerthove

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Deze week staat voor verpleeghuis Waerthove aan de Kerkbuurt volledig in het teken van de viering van het veertigjarig jubileum. Donderdagavond 13 juni 2024 was gereserveerd voor de uitvoering van een klassiek concert, mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Waerthove (SVvW). Het intieme concert werd uitgevoerd door vijf professionele musici.

Het feestelijke programma was met zorg samengesteld. Er werd een variëteit aan klassieke werken gespeeld. Vrolijke muziek met halverwege een uitstap naar een stuk verstilling om aan het eind weer feestelijk af te sluiten. Zo kwam vreugde en verdriet samen in de muziek, waarmee een lijn werd getrokken van het leven in en buiten Waerthove. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De Vrienden van Waerthove werden welkom geheten door Heidi Ruis, locatieleider van Waerthove (onderdeel van de Rivasgroep). Kort hierna overhandigde zij samen met Leo Hartkoren – voorzitter van SVvW – officieel een nieuwe vleugel aan Waerthove. Martin Klop – zelf naast cellist ook pianist – nam het instrument symbolisch in ontvangst. Klop is als muziektherapeut in Waerthove werkzaam en hoopt de vleugel in die hoedanigheid ook regelmatig te gebruiken.

Tekst gaat verder onder foto.

Gelegenheidskwintet
Het pianokwintet, een muziekensemble bestaande uit vier strijkers en een pianist, was speciaal voor deze gelegenheid samengesteld. Aleida Groeneveld en Lianne Visser speelden allebei viool, Anne van der Slikke-Coppoolse speelde altviool. Op cello speelde Martin Klop en de nieuwe vleugel – geleverd door Joh. de Heer Muziekinstrumenten – werd bespeeld door Friso Woudstra. Er werden zeventien klassieke werken gespeeld, waaronder ‘Eine kleine Nachtmusik’ K525 (Wolfgang Amadeus Mozart), ‘Comptine d’un autre été: L’après midi’ (Yann Tiersen) en ‘Menuet uit Strijkkwintet in E Major, Op. 11, No. 5 (Luigi Boccherini).

Tekst gaat verder onder foto.

Herinneringszuilen
Na afloop van het concert sprak wethouder Ton Spek (CDA) – zelf liefhebber van klassieke muziek en ook met enige regelmaat als voorganger in zondagse kerkdiensten in Waerthove actief – ook enkele woorden. Naast de musici loofde hij de instelling Waerthove en het feit dat er zoveel vrijwilligers actief zijn. Op het podium onthulden een aantal ‘Vrienden’ twee herinneringszuilen (zie foto hierboven – red.), die een plaatsje krijgen in de ontvangsthal. Op deze zuilen zijn foto’s zichtbaar van belangrijke momenten uit de geschiedenis van Waerthove.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld