Koppenens voelt hete adem in nek; geen winst, maar remise in schaakspel OKD

SLIEDRECHT – In de vijfde ronde van het Open Kampioenschap Drechtsteden (OKD) heeft donderdagavond 13 juni 2024 schaker Oscar Koppenens remise behaald tegen de nummer twee: Tim Schakel. Je merkte, dat Koppenens gehoopt had op winst, dan zou hij een vol punt hebben voor gestaan op de nieuwe nummer twee.

Nu heeft Oscar Koppenens (foto) 4½ punt in vijf wedstrijden gehaald. Hij voelt nu de hete adem in zijn nek van drie mensen met vier punten, te weten Tim Schakel, William Gijsen en de nog steeds stijgende Arjan van der Leij. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

Vier mensen begonnen deze ronde in categorie B met 2½ punt. Daarvan was Peter Schot de hoogst geplaatste en hij speelde uitstekend remise tegen Jurgen de Haan. Hij dacht, dat hij zou gaan verliezen en had op het laatst alleen nog maar twee pionnen, maar hij wist ze op het juiste moment naar voren te plaatsen. Maar Arjen Kuin en Rick Stuij wisten te winnen en die staan nu met 3½ punt het hoogste in deze categorie. Samen met Tim de Waard. Die heeft nu ook 3½ punt, maar hij speelde deze avond niet en had een bye opgenomen. Daarvoor kreeg hij een ½ punt.

Koning
In categorie C hadden Sertaç Oruç en Joeri Smits maar liefst drie punten. Maar ja, dan moet je wel aantreden tegen sterke spelers uit categorie A. Sertaç ging heel lang gelijk op tegen Hans Klein, het leek wel of ze beiden verdedigend speelden. Op het laatst hadden ze allebei alleen nog maar een koning en zes pionnen, maar Hans had er ondertussen wel voor gezorgd, dat zijn koning beter stond en won dus. Ook Joeri Smits verloor. Robin Tenhunen wist te winnen en heeft nu ook drie punten. Maar de koploper in categorie C is Jan de Jong. Hij had ook 3 punten, maar nam in deze ronde een bye op en staat nu dus bovenaan met maar liefst 3½ punt. Dus net zo hoog als de koplopers in categorie B. 

1 gedachte over “Koppenens voelt hete adem in nek; geen winst, maar remise in schaakspel OKD”

  1. Arjan van der Leij blijft maar stijgen in dit Open Kampioenschap Drechtsteden schaken. In ronde 4 wist hij al te stijgen naar de vijfde plaats en nu heeft hij op donderdagavond in de 5de ronde aan bord 4 met wit Dana Verheij verslagen en staat nu samen met William Gijsen en Tim Schakel met 4 punten direct achter koploper Oscar Koppenens. Tegen wie mag Arjan in ronde 6 aantreden? Tegen Oscar of tegen William Gijsen? Of mogen Tim Schakel en Arjan van der Leij dan tegen elkaar? Kortom het blijft spannend. Voor de goede orde: Arjan staat nu op de 3de plaats.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld