Selectie DWF klaar voor titelstrijd Nationale Zwemcompetitie

SLIEDRECHT – In bronbad De Lockhorst stond zaterdag 2 februari 2019 het derde deel van een vriendschappelijke Vierkamp op het programma voor de wedstrijdzwemmers van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd DWF official (en oud voorzitter) Leo Boelen door de KNZB benoemd tot Official van Verdienste. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn inmiddels 10-jarig dienstverband als official. (Foto DWF)

De zwemmers lieten tijdens deze wedstrijd zien klaar te zijn voor de titelstrijd in de Nationale Zwemcompetitie (3e klasse regio west), waarvan aankomende zaterdag 9 februari het 3e deel op het programma staat.

Nederveen
Tijdens deze vriendschappelijke vierkamp werden 22 persoonlijke records (PR) verbeterd en werden ook 22 medailles gewonnen. Lisa Nederveen bleek een veelwinnaar te worden tijdens deze wedstrijd. Haar wedstrijd begon al erg sterk, door in de 4 x 50m wisselslag estafette te openen met een PR op de 50 meter rugslag waardoor het team van DWF direct aan kop van de wedstrijd lag. Dit was een positie die door de overige zwemmers van DWF (Evi Mijnster, Sanne Nederveen en Kim Hogendoorn) niet meer afgegeven werd. Ook op haar beide individuele afstanden wist Lisa een PR te behalen. Daarnaast mocht zij voor deze beide afstanden ook nog eens een zilveren en een bronzen medaille ophalen.

Medailleregen
Ook Joelle Paans liet zien in vorm te zijn. Terwijl haar zus Nikki na een tijdje geen wedstrijden te hebben gezwommen haar rentree maakte in de wedstrijdploeg van DWF, wist Joelle 2 PR’s te verbeteren en mocht zij ook nog eens een zilveren en een bronzen medaille mee naar huis nemen. Naast bovengenoemde prestaties waren er PR’s voor Dena Ambachtsheer (2x), Walter Bot (2x), Kim Hogendoorn (2x), Puck Hogendoorn (2x), Vera van Houwelingen (1x), Mara Kreukniet (1x), Tabitha Lagendijk (1x), Thijs Militie (1x), Jan Paul Mosterdijk (1x), Jan Willem Nederveen (1x), Sanne Nederveen (1x) en Liz Bijkerk (2x). Medailles waren er voor Talitha Boelen (2x 2e), Walter Bot (2e en 3e), Kim Hogendoorn (1e en 2e), Puck Hogendoorn (3e), Bob Hogendoorn (2x 1e), Evi Mijnster (2x 1e), Thijs Militie (1e en 2e), Sanne Nederveen (1e en 2e) en Liz Bijkerk (3e). De zwemmers waren echter niet de enige die in de prijzen vielen. De eerstvolgende wedstrijd voor de zwemselectie van DWF is zaterdag 9 februari 2019. In Rotterdam-Zuid wordt dan gestreden tijdens het derde deel van de Nationale Zwemcompetitie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld