Scootmobiel Informatiedag over verkeersregels en rijden in praktijk

SLIEDRECHT – Veilig Verkeer Nederland organiseert woensdag 6 oktober 2021 samen met de gemeente Sliedrecht en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden een Scootmobiel Informatiedag. Locatie is de kantine van SKC Merwede/Multiplaat, Thorbeckelaan 104. De dag duurt van 10.00 – 15.15 uur. Aan de training zijn géén kosten verbonden. Koffie en lunch zijn gratis.

VVN geeft persoonlijke adviezen om de rijvaardigheid te bevorderen en veilig mogelijk mobiel te zijn en te blijven. Het is geen examen en zeker niet verplicht.

Deze cursus is bedoeld om eerst theorie over verkeer over te brengen maar ook om te kijken of de eigen rijstijl veilig is. 

Rijvaardigheidstest
Tijdens het ochtendprogramma wordt aandacht besteed aan de theorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen krijgen volop de aandacht. Dit is belangrijk, omdat de gebruiker van een scootmobiel op de rijbaan, het fietspad en het trottoir mag rijden. Voor hen gelden dan de regels van bestuurder, fietser of voetganger en daarvoor gelden niet dezelfde regels. ’s Middags rijden de deelnemers onder begeleiding in hun eigen scootmobiel een route door de wijk. Dan wordt de rijvaardigheid getest. Na de training krijg je een persoonlijk advies op papier en een bewijs van deelname. Tijdens de praktijkoefeningen ’s middags is er een leverancier van scootmobielen aanwezig om eventuele kleine ongemakken aan jouw scootmobiel direct te verhelpen.

Aanmelden
Opgeven kan tot donderdag 30 september 2021 en de activiteit kost niets. Aanmelden kan bij de mevr. L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland, e-mail: [email protected] of door te bellen met tel. 0184 – 685317. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld