Lotte Van Drunen pakt na zinderende EK finale podiumplaats

RIOLA SARDO (I) / SLIEDRECHT – Motocrosser Lotte van Drunen (14) van het Beurspro KTM team is zondag 19 september 2021 in de finale van het Europees Kampioenschap 85cc in Riola Sardo in Italië op het podium geëindigd. Van Drunen kwam in de eerste manche dichtbij de overwinning, maar werd omdat ze door achterblijvers werd gehinderd met nog twee bochten te gaan gepasseerd en werd tweede. In de tweede manche kwam ze na een matige start terug naar een derde plaats en verzekerde zich hiermee ook in het dagklassement van een derde plaats.

Lotte van Drunen op het podium met de beker.

Nadat Lotte van Drunen de selectiewedstrijden van het Europees Kampioenschap 85, zone Noord/West had weten te winnen, reisde ze vorige week donderdag vol zelfvertrouwen af naar de grote EK finale in Riola Sardo, Sardinie. Ze had er enorm veel zin in en was goed voorbereid. Het circuit van Riola Sardo is een echte zandbaan en dat is iets wat Lotte van Drunen goed onder de knie heeft. Zaterdag stond er als eerste een vrije training op het programma, welke gevolgd werd door een tijdtraining die de startopstelling voor in de manches bepaalde. In de vrije training had Lotte gelijk een goed gevoel op de baan en wist een vierde tijd neer te zetten. Na een pauze van 45 minuten begon de tijdtraining. Lotte wist haar rondetijd verschillende keren te verbeteren en kwam uiteindelijk uit op een goede derde tijd.

Enorm teleurgesteld
Het was warm in Sardinie en daarom nam Lotte de nodige rust en vertrok vol goede moed naar de start van de eerste manche. Ze kwam heel goed weg en wist kopstart te pakken. Ze zette gelijk een hoog tempo in en samen met de tweede en derde man reden ze los van de rest van het deelnemersveld. Tijdens de wedstrijd wist ze verschillende aanvallen af te slaan en sloeg een klein gaatje. Met nog een halve ronde te gaan reed ze nog steeds aan de leiding maar helaas bleef er een achterblijver in de weg rijden waardoor Lotte enorm gehinderd werd. Met nog twee bochten te gaan werd ze gepasseerd en verloor ze de koppositie. Enorm teleurgesteld kwam ze als tweede over de finish maar had wel een dijk van een wedstrijd gereden. Lotte van Drunen moest de teleurstelling snel verwerken en hier geen energie aan verspillen omdat de tweede manche snel volgde!

Starthek
Vlak voordat de sighting lap begon, ontdekte het team een probleem met de motor waardoor er snel van motor werd gewisseld. Lotte moest op haar trainingsmotor van start, wat even een omschakeling was voor haar. Toen het starthek viel kwam ze iets minder goed weg en ze kwam rond de tiende plaats uit de eerste bocht. Sterk rijdend vocht ze zich gedurende de wedstrijd terug naar een derde plaats, wat genoeg was voor een prachtige en unieke podiumplaats. Met een 2-3 in de manches eindigde Lotte op een derde plaats in het dagklassement. Nu zal ze zich gaan voorbereiden op het restant van de ONK wedstrijden, die aankomend weekend verder gaan in Arkel, bij Gorinchem.

1 gedachte over “Lotte Van Drunen pakt na zinderende EK finale podiumplaats”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld