Schilderijen van tempera op linnen laten werk op baggerschip leven

SLIEDRECHT – In 2018 verbleef beeldend kunstenaar Sietske Alblas Koopman drie dagen op een baggerschip. Haar ervaringen vertaalde ze naar een aantal grote schilderijen van tempera op linnen. Deze zomer is haar tentoonstelling Expeditie Bagger van zaterdag 6 juli tot en met zaterdag 31 augustus 2024 te zien in het Nationaal Baggermuseum aan Molendijk 204.

Sietske Alblas Koopman heeft zich na haar studie aan de Artez Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle als autonoom kunstenaar gevestigd in Goes. Naast schilderen met tempera op linnen heeft Sietske zich verder gespecialiseerd in grafiek.

Tekst gaat verder onder X-bericht.

Expeditie Bagger is te zien in de multifunctionele zaal van het Nationaal Baggermuseum tijdens de openingstijden van het museum, woensdag tot en met zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Een enkele keer kan het in de periode 6 juli tot en met 31 augustus 2024 voorkomen dat de zaal in gebruik is voor andere activiteiten, om er zeker van te zijn de expositie te kunnen bekijken neem dan contact op met één van de gastvrouwen, tel. 0184 – 414166.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld