Schelling 12e op NK Rabo Dikke Banden Race

BERGHEM / SLIEDRECHT – Tamar Schelling (9) uit Sliedrecht is zaterdag 3 oktober 2015 twaalfde geworden op het NK Rabo Dikke Banden Race in Berghem, bij Oss. 

Winnaar werd ze niet, maar Tamar Schelling uit Sliedrecht leverde zaterdag een bijzondere prestatie. (Foto Familie Schelling)

De beste renners van de regionale wedstrijden namen het zaterdag tegen elkaar op in Berghem. Tamar dankte de deelname aan de lokale wedstrijd in Sliedrecht voorafgaand aan de jaarlijkse wielerronde. De domineesdochter werd toen met haar ‘gewone fiets’ eerste en mocht zodoende naar de landelijke finale.

Troostfinale
Het wielerfeestje voor de jeugd stond in het teken van plezier hebben en op speelse wijze kennismaken met de wielersport. En natuurlijk proberen de beste van Nederland te worden. Matthew Verhoef (8) uit Sliedrecht miste bij de jongens op een haar na de finale, maar mocht deelnemen aan de troostfinale.

Topper
Rabobank Nederland ziet het belang van de ondersteuning van de sport in de volledige breedte. Op deze manier kunnen kinderen volgens de bank ‘hun passie en talent ontdekken en misschien wel uitgroeien tot de toppers van de toekomst’, zoals eerder met wielrenster Marianne Vos gebeurde. Zij scoorde als kind tijdens de Rabo Dikke Banden Race. Daar haalde haar eerste beker.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld