Schaker Wout Boer krijgt tijdens ledenvergadering gouden speld KNSB

SLIEDRECHT – Bij Schaakvereniging Sliedrecht is lid Wout Boer donderdagavond 2 september 2021 in het zonnetje gezet. Dat gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering. Boer kreeg de gouden KNSB-speld, omdat hij vijftig jaar lid was van de Sliedrechtse vereniging en dus ook van de KNSB. 

Uit handen van erevoorzitter Jerry van Rekom (links) en de kersverse nieuwe preses Marcel Klein (rechts) kreeg Wout Boer de onderscheiding. Volgens Schaakvereniging Sliedrecht een terecht eerbetoon voor het trouwe lid en oud-bestuurder. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Boer was de zesde voorzitter van Schaakvereniging Sliedrecht. In 2003 nam hij op ludieke wijze de voorzittershamer over van Jan Veenis. Op zijn eigen wijze heeft hij in negen jaar als voorzitter Schaakvereniging Sliedrecht gebracht waar het nu staat. Nog nooit speelde Schaakvereniging Sliedrecht zo hoog, nog nooit was er zo’n sterke jeugdafdeling als nu. En nog nooit is de naamsbekendheid van Schaakvereniging Sliedrecht zo groot geweest als nu. In de hele wereld is Schaakvereniging Sliedrecht bekend door de De Leeuwboeken. En dat mede door de inzet van Wout Boer. Hij is bijna 37 jaar bestuurslid (sinds 1976) geweest. In de beginjaren fungeerde hij als jeugdleider, later ook als materiaalmeester en als bibliothecaris. En in 2003 werd hij dus voorzitter en dat was hij tot 2012.

Vaste puntenscorer
Als schaker was de oud-politieman van grote betekenis voor vooral het eerste team van Sliedrecht. Al jaren weet hij met zijn ‘Houdini’-stijl op miraculeuze wijze slecht staande stellingen alsnog te winnen. Hij heeft zodoende al veel, veel punten gescoord voor het team. Hij stond vaak aan de basis van een kampioenschap van het eerste team en is in de landelijke competitie een vaste puntenscorer. In de interne competitie heeft hij zijn bijnaam van ‘Poulidor’ met verve verdiend, want hij wist nog nooit clubkampioen te worden, maar wist wel vele malen als tweede te eindigen. Wel wist hij één keer bekerwinnaar te worden en was hij vijf keer snelschaakkoning. In 2007 won hij het Open Kampioenschap van de Drechtstreek op overtuigende wijze. Bovenal is Wout Boer een sociaal betrokken lid, die veel leden bijstaat en helpt waar nodig.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld