Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Schaker Van der Leij wint OKD-Light 2020

SLIEDRECHT – ‘Als er twee honden vechten om een been, loopt de derde er mee heen’. Dat gold zeker donderdagavond 20 augustus 2020 in de laatste ronde van het OKD Light bij Schaakvereniging Sliedrecht. Arjan van  der Leij won het OKD-Light 2020. Dat maakt de club zaterdag 22 augustus 2020 bekend.

Arjan van der Leij, eerste teamspeler van Schaakvereniging Sliedrecht, mag zich de opvolger noemen van William Gijsen. Met 4 winstpartijen en één nederlaag tegen de runner up van het toernooi – Yaro van Beest – mag Van der Leij zich de terechte winnaar van de zestiende editie van het OKD noemen. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

De koplopers Tim Schakel en Jorik speelden tegen elkaar en als één van de twee zou winnen mocht diegene zich kampioen van het OKD noemen. Echter, na een uiterst spannende partij eindigde de partij in remise. Daardoor kon Arjan van der Leij, die na een moeizame partij wist te winnen van Hans Klein, beide koplopers op basis van  weerstandspunten voorbij te streven. Jorik Klein eindigde als tweede en toonde daarmee aan weer de juiste vorm te pakken te hebben. Tim Schakel eindigde ongeslagen als derde, hetgeen een prima prestatie betekent. Kees Wessels en oud-winnaar Henk Prins maakten de top 5 compleet.

Winnaar groep 2
De tweede groep werd verrassend gewonnen door Martin Prins, die in de laatste ronde keihard toesloeg tegen Koert Timmerman. Met 3 uit 5 eindigde Prins bovenaan in de groep van spelers van  een rating van 1600 of lager. Als tweede eindigde Yaro van Beest, die na een zeer verrassende start  wel iets terugviel. Als derde eindigde PASCAL-speler Gerrit de Jong, die een uitstekend toernooi kende. Opvallend was ook de remisereeks van voorzitter Jerry van Rekom, die al zijn 5 partijen in remise zag eindigen.

Seizoensstart
Volgend jaar volgt hopelijk weer een ‘normaal’ OKD, waarbij een nieuwe toernooicommissie het toernooi van nieuwe impulsen zal voorzien. Schaakvereniging Sliedrecht begint het nieuwe seizoen donderdag 27 augustus 2020 met de Algemene Ledenvergadering. De jeugd begint dan met de eerste ronde van de najaarscompetitie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld