Schaker Julian van Dieën in vorm bij jeugd

SLIEDRECHT – Bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht is het nieuwe jaar donderdagavond 5 januari 2023 begonnen met het vervolg van de najaarscompetitie. En dat de jongens en meisjes er zin in hadden bleek al snel, want er werd op niveau geschaakt. Aan kop lijkt titelverdediger Micha de Jong niet meer te achterhalen. 

Vooral Julian van Dieën bracht zijn goede voornemens voor 2023 direct op het bord, want hij wist twee van zijn drie partijen te winnen. Daardoor steeg hij flink wat plaatsen in groep 1, naar de tiende plaats. Met een goede eindsprint kan Van Dieën jr. zelfs nog stijgen naar de top 5. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Met drie overtuigende winstpartijen wist De Jong zijn koppositie flink te verstevigen. De strijd om de overige podiumplaatsen is nog wel spannend, want zowel Theo Theunisse, Jaimy Bakker als Jabber Al-Yassin komen daarvoor in aanmerking.

Voor goud
Groep 2 lijkt een prooi te worden voor William Theunisse, die het nieuwe jaar niet echt overtuigend begon met een nederlaag tegen Rik Slagboom, maar zijn voorsprong op zijn concurrenten lijkt groot genoeg. Jelle Peursum en Julian Theunisse strijden ook nog voor het goud, vandaar dat er nog wel spanning is in groep 2. Donderdag 12 januari 2023 is de volgende speelronde van de najaarscompetitie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld