Schaker Gijsen slaat slag en vergroot zijn voorsprong

SLIEDRECHT – In de 21e ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht lijkt er donderdag 9 februari 2023 een voorlopige beslissing te hebben plaatsgevonden. Koploper William Gijsen wist tegen Jorik Klein na een zeer ingewikkelde partij met beiderzijdse kansen het punt binnen te slepen.

Doordat de nummers 2 en 3 – Wim Pool en Arjan van der Leij – onderling remiseerden is de voorsprong van de op zijn eerste cap jagende William Gijsen (foto) flink vergroot. Met negen ronden te gaan lijkt deze voorsprong geruststellend, maar volgens een groot wielrenner is ‘Parijs soms nog erg ver weg’ en dat lijkt voorlopig de enige kans voor de achtervolgers. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Opvallend was de fraaie en overtuigende winstpartij van Jaap Euser tegen Martijn Stoker. Zodoende nadert Euser de top-10 en dat zou een prima prestatie betekenen.

Flinke sprong
Nieuwkomer Justin de Ruijter boekte zijn tweede zege op rij. Nu was Joshua Terlouw zijn slachtoffer. Met twee winstpartijen beginnen, belooft nog wat! De strijd tussen de kopmannen van het eerste viertal – Tim de Waard en Michiel van de Berg – werd gewonnen door De Waard, die daarmee ook een flinke sprong in het klassement maakte.

Geen extra tijd
Voorzitter Marcel Klein gaf Rik Versteeg schaakles en lijkt één van de favorieten in groep 3 te zijn. Ook Mark van Hulst heeft de weg omhoog gevonden. Dit keer won hij supersnel van Johan Gijsen, die er geen extra tijd bij kreeg om zijn achterstand weg te werken. Sterk was de remise van Ferhat Erdogan tegen de op papier sterkere Yaro van Beest. Donderdag 16 februari 2023 heeft de 22e ronde van de interne competitie plaats.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld