Schaker Euser verrassende koploper bij GKD 2021

SLIEDRECHT – In de tweede ronde van het Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek (GKD) bij Schaakvereniging Sliedrecht donderdagavond 24 juni 2021 heeft Jaap Euser voor een daverende verrassing gezorgd.

Jaap Euser wist toptalent en voormalig Nederlands kampioene Dana Verheij te verslaan. Het was de tweede zege op rij voor Euser, die daardoor verrassend koploper is bij het volle schaaktoernooi. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Euser staat niet alleen aan kop. Hij moet de favorieten William Gijsen, Adrian Mensing en Tim Schakel naast zich dulden, alsook Hans Klein, de steeds beter spelende Maarten Hartkoren en Jurgen de Haan. Vooral de laatste liet zien in topvorm te zijn door een prachtige overwinning op Kees Wessels.

Eerste zege
Bij de achtervolgers, die anderhalve punt hebben, staan verrassend Luana Mensing en Arco van Houwelingen, die beiden met sterk spel zo hoog staan. Nieuwkomer Rien Lodder heeft zijn eerste zege te pakken. Jeugdkampioen Willem Theunisse liet goed spel zien, maar Lodder leek net wat verder te hebben gerekend.

Derde ronde
Door de hoge opkomst is het wel weer bewezen dat de Sliedrechtse leden weer graag fysiek achter het bord zitten. Vanaf komende week zelfs met nog minder maatregelen. Donderdag 1 juli 2021 heeft de derde ronde van het GKD plaats.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld