Schaker De Haan aan kop bij vakantietoernooi Rapid-vierdaagse

SLIEDRECHT – De eerste zes ronden van de Sliedrechtse Rapid-vierdaagse zijn gespeeld. Twee weekjes Spaanse zon heeft de rechtenstudent Jurgen de Haan blijkbaar goed gedaan. De schaker staat sinds donderdagavond 12 augustus 2021 bovenaan in de nieuwe tussenstand.

Na een avondje met veel strijd is de tussenstand flink door elkaar geschud. Man van de avond was Jurgen de Haan (foto), hij wist achtereenvolgens schakers Johan van der Griend, Arjan van der Leij en Ronald Breedveld te verslaan. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Activiteitencentrum De Havik was donderdagavond ‘uitverkocht’. Na twee speelavonden staat het deelnemersaantal al op 47. Naast Jurgen de Haan deden vooral Tim Schakel en Arjan Kreukniet goede zaken. Beiden hebben zichzelf een mooie uitgangspositie verschaft voor de komende ronden. William Gijsen en Kees Wessels zijn voorlopig de voornaamste concurrenten voor het eremetaal in Groep A, evenals Peter van der Bergh en aspirant-lid Ronald Breedveld.

Prestatie
Nieuwkomer Jeroen Brandsma (B) wist een 100%-score te bemachtigen en pakt daarmee een mooie voorlopige top 10-notering. De C-categorie wordt na zes partijen aangevoerd door Louis Liu, één van de jongste deelnemende leden van Schaakvereniging Sliedrecht. Een knappe prestatie!

Plezier en winst
Marcel Klein kende een goede speelavond, waarin hij onder andere gedecideerd van Henk Prins wist te winnen. Ook Leo Koppelaar en Mike Boom kunnen terugkijken op een avond die zowel plezier als veel winstpunten opleverde. Donderdag 19 augustus 2021 is speelavond nummer drie. Alle (aspirant-)leden van Schaakvereniging Sliedrecht zijn van harte welkom. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld