GGD Zuid-Holland Zuid begint maandag met ‘prikken zonder afspraak’

SLIEDRECHT / REGIO – Vanaf maandag 16 augustus 2021 begint de GGD Zuid-Holland Zuid met prikken zonder afspraak. Prikken zonder afspraak is alleen mogelijk voor mensen die voor hun eerste prik komen en dus nog niet gevaccineerd zijn. Dat bericht de GGD Zuid-Holland Zuid vrijdag 13 augustus 2021. 

GGD Zuid-Holland Zuid biedt de mogelijkheid om zonder afspraak te vaccineren aan iedereen aan om eventuele drempels te verlagen. Ook als je uit een andere regio komt, ben je welkom voor het prikken zonder afspraak bij de vaccinatielocatie in Dordrecht of Gorinchem. Het enige dat je nodig hebt, zijn je mondkapje en ID-bewijs. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Na het zetten van de eerste prik wordt een afspraak gemaakt voor de tweede prik. De vrije inloop voor een eerste prik is tot nader order dagelijks geopend van 09.00-19.00 uur. Iedereen kan voor zijn of haar eerste prik gewoon binnenlopen bij de vaccinatielocatie in Gorinchem of Dordrecht. In Gorinchem in de sporthal De Hoefslag aan de Hoefslag 9a. In Dordrecht is de vaccinatielocatie gevestigd in de sporthal Oranje Wit aan de Nieuwe Noordpolderweg 5. 

Vaccin
Het prikken zonder afspraak is niet bedoeld voor mensen die al een afspraak hebben staan voor een tweede prik. Wie zijn of haar afspraak voor de tweede prik wil verzetten, moet via de landelijke site of het callcenter een nieuwe afspraak maken. Dit kan niet bij de vaccinatielocatie. Nu de meeste mensen zijn gevaccineerd is er ruimte gekomen om iedereen van twaalf jaar en ouder ook zonder afspraak te vaccineren. Bij het prikken zonder afspraak kan worden gekozen voor het Janssen- of het Pfizer-vaccin. Uitzondering daarop geldt voor jongeren onder de 18 jaar. Zij kunnen alleen terecht voor Pfizer. Daarin volgt de GGD Zuid-Holland Zuid het advies van de Gezondheidsraad.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld