Schakende vader en zoon Al -Yassin slaan toe bij herstart online

SLIEDRECHT – Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zijn de leden van Schaakvereniging Sliedrecht gedwongen om online te schaken. De herstart van de online competities bij de jeugd en senioren van Schaakvereniging Sliedrecht bewees donderdagavond 2 december 2021 vooral dat vader en zoon Al-Yassin enorme stappen voorwaarts hebben gemaakt.

Zoon Jabber sloeg hard toe bij de jeugd, terwijl vader Sami Al-Yassin een verrassende derde plaats bij de senioren wist te behalen. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

De 11-jarige Jabber Al-Yassin maakte gehakt van al zijn tegenstanders en wist met ruime voorsprong de eerste ronde van de DecemberCup te winnen. Vader Sami speelde een uiterste sterke eerste ronde van de Back to the Arena competitie. Hij wist namelijk al zijn partijen te winnen. Vooral zijn winstpartijen op eersteteamspeler Wim Pool en oud-kampioen Kees Wessels maakten indruk. Door zijn score wist Al-Yassin sr. een fraaie derde plaats te behalen.

Positie
Aan kop gaat Ronald Breedveld, die in Frankrijk woont. Met zeven winstpartijen bleef Breedveld ongeslagen en staat dan ook terecht aan kop. Op de tweede plaats staat Wout Poulidor Boer, die opnieuw bewees uitstekend online te kunnen schaken. Donderdag 9 december 2021 heeft de tweede ronde plaats, zowel van de DecemberCup als die van Back to the Arena.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld