Deel Tiendweg met modder is voor gebruikers meer veldrijparcours

SLIEDRECHT – Gebruikers van de Tiendweg tussen de Tolsteeg en het politiebureau hebben te maken met veel modder op de weg. Na gebruik moeten ze hun fiets en schoenen schoonmaken en kunnen soms de broek direct in de wasmachine doen. Zo smerig is deze! 

Er zijn langs dit gedeelte ongeveer twintig sleuven gegraven om het water af te voeren in de naastgelegen watergang. Kennelijk is er een probleem, maar de gemeente heeft er geen antwoord op. Wegbeheerder van de Tiendweg is (nu nog) het Waterschap Rivierenland. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“Eerst gekleurd water en nu is het één grote blubberbende”, schrijft een lezer van Sliedrecht24, die inmiddels een klacht heeft neergelegd bij de gemeente Sliedrecht, “Het is nu niet normaal meer. Heeft een aannemer er een zooitje van gemaakt? Ga eens kijken en neem lieslaarzen mee!” Ook de fotograaf van Sliedrecht24 kon na afloop zijn fiets en schoenen schoonmaken. Wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte kon zaterdag geen reactie geven op de situatie, omdat het hem niet bekend is.

5 gedachten over “Deel Tiendweg met modder is voor gebruikers meer veldrijparcours”

 1. Ik begrijp het niet. Er zijn nu afwateringsstroken aangelegd aan de, ten opzichte van de A15, overzijde van het fietspad. Het water vanaf de A15 moet dus eerste over het fietspad voordat het weg kan.

  Leg een goot aan aan de zijde van de A15 en zorg voor diverse punten onder het fietspad door richting de sloot. Hoe moeilijk kan dit zijn.

  en over wethouder Spek voor wie dit niet bekend is, politieke kwaal zou je denken, wellicht beter dat hij bij de verkiezingen in maart voor de Sliedrechters ook niet meer bekend is.

 2. Ik kan me nog levendig de correspondentie van 21 augustus 2021 voor de geest halen waarbij dit item ook aan de orde kwam op deze pagina. Nog maar eens nagelezen zojuist….. Het wordt steeds gekker….

 3. Oorzaak verbreding rijks weg geen afwatering aangelegd.Water stroomt vanaf rijks weg onder het geluidsscherm door de tiendweg over. Tot spek weet weer eens van niets. Het is al jaren drassig daar voorheen
  liep er een sloot tussen door is gedempt voor geluidscherm. Op sommige plaatsen is een niets zeggend afwaterings gootje neergelegen wat niet werkt.
  Bij vorst is het er een ijsbaan Tiendweg is hier voor al eens afgesloten geweest.
  Er zullen eerst wel weer onderzoeken komen Gemeente , RWS , enz.
  Blijft nog ff door modderen.

 4. Volgens mij is dit een gevolg van de verbreding van de A15 en de manier waarop dat is aangelegd. Toen begon het met dat roest gekleurde water. Ik ben er 17 november langs gefietst met Ton Spek en toen hebben we het er ook over gehad, met name dat er in de bermen met veel te zware tractoren wordt gereden die dan weer onnodige sporen achterlaten op een ondergrond met weinig capillaire werking. Dat kan en moet anders! Ook toen noemde de wethouder, dat de weg in beheer is bij het Waterschap.

  Blijkbaar is er weinig goede communicatie tussen de gemeente, het Waterschap en de wegbeheerder van de A15. Maar je broek moet inderdaad altijd in de was als je daar gefietst hebt.

  kastje – muur – discussies.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld