Schakel knokt zich in top 3 interne schaakcompetitie

SLIEDRECHT – In de zevende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is Tim Schakel met een overwinning op kampioenskandidaat William Gijsen de top 3 binnengedrongen. Giessenburger Tim Schakel is al jaren een vaste kracht in het KNSB team van schaakclub Giessen en de Line, maar schaakt ook al een paar seizoenen mee in de competitie van Sliedrecht.

Met zijn stabiele spel en soms onorthodoxe varianten heeft Tim Schakel laten zien een lastig te neme horde is voor de vaste spelers van Sliedrecht. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Tegen favoriet Gijsen kwam Schakel matig uit de opening en hi vreesde voor de mokerslag, die echter uitbleek, waarna Schakel in de counter toesloeg, Gijsen enkele remisekansen zag missen, waarna Schakel het gedecideerd uitmaakte. Daarmee steeg Schakel naar een tweede plaats, achter de opnieuw uitstekend spelende koploper Arjan van der Leij.

Taaie tegenstander
Met maar liefst 22 partijen was De Havik weer goed gevuld en er werd weer hevig gestreden om de punten. ‘Professor’ Kees Wessels had in Martijn Stoker een taaie tegenstander, maar wist toch te winnen en klimt naar de vierde plaats. Ook de Van Rekoms lieten zich eindelijk weer eens gelden. Zowel senior als junior kwam tot winst tegen respectievelijk Ferhat Erdogan en Maarten Hartkoren. 

Overwinning
Joost Stoker speelde opnieuw sterk en wist oud-kampioen Jorik Klein knap op remise te houden, terwijl Peter Vis goed wegkwam met remise tegen een zich sterk verdedigende Stefan van de Waal. Kees van de Does speelde na lange afwezigheid weer een partij in de interne competitie en startte meteen goed met een overwinning op Rik Versteeg. Onderaan is Leo Koppelaar nog steeds puntloos na een geflatteerde nederlaag tegen Johan Gijsen, maar daar zal zeker nog wel verandering in komen. Donderdag 28 oktober 2021 wordt de achtste ronde gespeeld. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld